ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Aanleg halfverharding in de tuin

Hoveniersbedrijf Roel Zuidema zorgt niet alleen voor professioneel aangelegde sierbestrating. Wij kunnen binnen jouw  tuin ook halfverharding aanbrengen door grind, houtsnippers of split. Grind of split kan een uitstekende functie vervullen bij jouw  terras, wandelpaadjes, etc.

Wat is halfverharding?

Halfverharding is een veelomvattend begrip. Waar normaal gesproken vaak gekozen wordt voor tegels of stenen voor bestrating in de tuin kun je ook kiezen voor een tussenweg. Materialen zoals grind, split, steenslag, boomschors en houtsnippers vallen bijvoorbeeld onder halfverharding. Klanten kiezen voor halfverharding omdat dit een natuurlijk aanzicht geeft in de tuin. Een andere motivatie kan zijn dat men (eventuele ongewenste) bezoekers aan kan horen komen.

Aanleg halfverharding tuin

Voordeel van halfverharding

Het grote voordeel van halfverharding is dat het goed waterdoorlatend is. Met die kanttekening dat de fundering en de ondergrond dit uiteraard ook moeten zijn. Doordat het regenwater wegzakt is er minder kans op vorming van plassen in de tuin.

Halfverharding en auto's

Voor de aanleg van een oprit kan ook halfverharding gebruikt worden. Denk  bijvoorbeeld aan steenachtige halfverhardingen. Belangrijk is dat dit bestand is tegen het gewicht van de auto. Wij kunnen je hier gericht over adviseren.

Split in de tuin

Siersplit geeft een stabielere laag dan met grind, en is derhalve geschikt voor "halfverharding" en decoratie. Split wordt met name gebruikt als afwerkingsproduct voor een onderhoudsarme tuin. Bijvoorbeeld voor de sier, aanleg voor een tuinpad, terras of oprit. Niet ieder splitsoort is overigens geschikt voor jouw oprit, dit is afhankelijk van de hardheid van het split.

Grint in de tuin

Onderhoud halfverharding

Wat betreft het onderhoud van halfverharding gelden de volgende uitgangspunten:

Anti worteldoek om onkruidgroei tegen te gaan

Anti worteldoek is bij uitstek geschikt om onkruidgroei bij half verhardingen te voorkomen. Grind, split, houtsnippers of andere half verhardingen worden vaak rechtstreeks op de aarde of het zand aangebracht waardoor het onkruid van onder af door de half verharding heen groeit. Onkruidbestrijding zonder te grijpen naar chemische middelen wordt dan bijna onmogelijk. Wanneer wij uw halfverharding aanleggen kiezen wij voor het plaatsen van anti worteldoek. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen!

Grindplaten voor oprit wandelpad

Een grindplaten systeem is geschikt voor zeer veel doeleinden. Het is bovendien zeer duurzaam, schokbestendig en ze hebben een zeer hoge belastbaarheid. De platen zijn toepasbaar bij parkeerplaatsen, oeverbescherming, opritten, bermversteviging, half verharding rond bomen en in tuinen, tuinpaden enz.

Levering grind, split, houtsnippers, grindplaten

Hoveniersbedrijf Roel Zuidema levert alle soorten halfverharding zoals grind, houtsnippers, en split maar ook grindplaten. Wij nodigen je graag uit bij onze vaste leverancier om het ruime aanbod te bekijken

Rood grint tuin als verharding

Gerelateerde informatie

Wat kunnen wij voor je doen?

Je kunt ons inschakelen voor de aanleg of de herbestrating van uw oprit. Wij verzorgen in z'n totaliteit zowel de aanleg van bestrating als het onderhoud van bestrating.


Aanleg grind of split uit handen geven?

 

Wij kijken er naar uit om onze kennis te delen

Vraag onmiddelijk een offerte aan

 

Diensten 

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?