ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Keramische tegels in je tuin?

In dit artikel informeren wij je over het gebruik van keramische tegels. Zo lees je welke voordelen keramische tuintegels hebben. Wanneer jij je orienteert op een vernieuwd terras in de tuin is het belangrijk dat je bekend bent met de voor- en de nadelen van keramische tegels

Wanneer kies je voor keramische tegels?

Keramische tuintegels zijn sterke en mooie tegels die prachtig tot hun recht komen in zowel moderne als authentieke tuinen. De op natuursteen lijkende keramische terras tegels zijn er in verschillende stijlen.

Keramische tegels als bestrating

Terras aanleg met grote terras tegels 

Keramische tuintegels zijn nagenoeg onderhoudsvrij en zeer duurzaam. Zo zullen deze tegels ten opzichte van beton, natuursteen of hout niet verkleuren, niet krassen en hebben ook vlekken, mos en/of algen door de extreem lage hoeveelheid vocht absorptie geen kans meer. Door de meest moderne technieken is het gelukt om de tegels zo te produceren dat ze niet van echt natuursteen, beton of hout zijn te onderscheiden.                

Voordelen keramische tuintegels

Wij zetten de voordelen van keramische tuintegels voor je op een rij:

  • Vorstbestendig
  • Duurzaam en gemakkelijk te reinigen
  • Kleurvast
  • Krasbestendig
  • Minder gevoelig voor aanslag van mos, alg en zout etc.
  • Hoge buigsterkte
  • Lage wateropname (< 0,1 %)
  • Antislipwaarde R9 – R12
  • Met een dikte van slechts 20 mm en een gewicht van ongeveer 47 kg/m2, zijn de keramiek tegels uitstekend geschikt voor de inrichting of renovatie van dak- terrassen en balkon

Aanleggen terras keramische tegels

Door het grote assortiment van kleuren en maten waarin de keramische tuintegels te verkrijgen zijn is het niet altijd makkelijk een passende keuze te maken. Daarom geven wij je een passend advies. Of je nu een klassieke bedrijfstuin, hedendaagse gezinstuin of een moderne boerderij tuin wilt maken, deze steen geeft een sfeervolle uitstraling. Daarnaast is hij niet alleen buiten maar ook binnen te gebruiken.keramische tuintegel aanleggen

Uitstraling van natuursteenproducten

Keramische siertegels bieden meer keuze qua kleuren, nuances, formaten en structuren. Van spiegelglad wit tot kleurrijke mozaïek met reliëf: alles is mogelijk! Wist u dat er zelfs keramische tegels bestaan die op houten planken lijken? Natuursteen heeft dan weer een uniek karakter door de aders, fossielen en schakeringen in de steen. Wil je wel het uiterlijk van natuursteen maar toch de voordelen van een keramische tegel? Ook dat kan! Er zijn nu keramische tegels die enorm hard lijken op natuursteen.

Onderhoud keramische tuintegels

Vermijd altijd zeep of oliehoudende producten. Zij vormen een ‘filter’ op de vloer waardoor elke voetafdruk zichtbaar is. Bovendien blijven stofdeeltjes, haren, kruimels, plakken in de laag. Gebruik daarom steeds een zacht reinigingsmiddel. In doe-het-zelfzaken, grote supermarkten en bij tegel & natuursteenhandelaars vind je een ruim assortiment producten, Steeds grondig naspoelen.

Betegelen terras

De ondergrond onder de afwerklaag moet draagkrachtig zijn, volgens de te verwachten belasting. Op zand- en kleigronden volstaat een goed mechanisch verdicht basis zandbed van minimaal 15 cm metsel- of ophoogzand, bij lichte belasting zoals loopverkeer.

 

Aanleg van jouw bestrating uit handen geven?

 

Wij kijken er naar uit om onze kennis te delen

Vraag onmiddelijk een offerte aan

 

 

Gerelateerde informatie

Diensten 

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?