ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Legverbanden bij bestrating

Bij de aanleg van sierbestrating wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten legverbanden. Wij leggen je in dit artikel de verschillen tussen de diverse leegverbanden uit.

Soorten legverbanden

Wij lichten je de volgende legverbanden toe:

Halfsteensverband

Het grote voordeel van een halfsteensverband is dat de aanleg vlot verloopt. Ook geeft een halfsteensverband veel stevigheid. In aanblik kan dit verband enigszins saai ogen maar ook hier is een mouw aan te passen.

Halfsteensverband | Legverband bestrating

Molenwiekverband

Het molenwiekverband verwijst uiteraard naar de vorm van een molenwiek in de bestrating. Het geeft een prettige aanblik. Om een speels effect te krijgen kan gekozen worden voor verschillende kleuren stenen. Doorgaans wordt dit verband gebruikt bij grotere oppervlakken.

Molenwiekverband | Legverband bestrating

Wildverband

Het voordeel van een wildverband is dat u een stevige bestrating krijgt. Zeker wanneer u met verschillende afmetingen stenen gaat werken. Toch hangt de stevigheid ook zeker af van de ondergrond bij de bestrating. Dit heeft alles te maken met het type zand wat je gebruikt. Ook de opsluitbanden kunnen bepalend zijn.

Wildverband | Legverband bestrating

Keperverband

Het keperverband zorgt ervoor dat je een stevige, stabiele bestrating hebt liggen. Dit wordt regelmatig gebruikt voor de bestrating van een oprit of drukke straten en wegen. Van belang is wel goede stenen te gebruiken met een gelijkmatige maat. Anders vermindert de stabiliteit.

Keperverband | Legverband bestrating

Variatie in keperverband

In een keperverband kunt je ook variatie aanbrengen. Dat wil zeggen dat u bijvoorbeeld diverse kleuren stenen kunt gebruiken zodat u een ander aanzicht krijgt.

Elleboogverband

Voor een elleboogverband geldt dat het beste stenen en klinkers gebruikt kunnen worden. Voor sierbestrating is dit verband minder hanteerbaar.

Elleboogverband | Legverband bestrating

Geschikt voor 'lichte' belasting

Wat betreft de stabiliteit is een elleboogverband minder geschikt voor wegen waar veel gereden wordt. Maar voor een parkeerplaats of een inrit wordt het elleboogverband wel gebruikt.

Blokverband

Een blokverband is het mooist te gebruiken in een terras. Het legverband is voor een groot deel bepalend voor de aanblik van uw tuin. Het blokverband past vaak mooi bij een:

Blokverband | Legverband bestrating

Ga terug naar aanleg bestrating

De eerste stap

Zet de eerste stap in de goede richting. Door jouw wensen te uiten kunnen wij je vrijblijvend een offertevoorstel toesturen voor de bestrating in jouw tuin.

 

Vraag direct jouw persoonlijke offerte aan!

Meest gelezen artikelen

Diensten 

Meer informatie?

Voor meer info en vrijblijvend advies kun je contact met ons opnemen

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?