ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Aanleggen bestrating terras tuin

Voor de aanleg van het tuinterras zijn er tal van mogelijkheden qua sierbestrating in kleur afwerking en materiaal. Om tot de juiste steensoort te komen voor het terras moet er een keuze gemaakt tussen deze verschillende producten.

De kleur en legverbanden

De kleur is afhankelijk van een aantal factoren. Deze moet nauw aansluiten bij jou smaak en passen in het beeld en stijl wat u voor ogen heeft. Terras bestrating is in vele varianten te krijgen. Deze kunnen we ook weer onderverdelen in afmeting en verschillende kleur.

Aanleg en bestrating van het terras

Soort bestrating: voor terras, oprijlaan, voetpaden,  

Wat voor soort sierbestrating wilt je? Er zijn tal van mogelijkheden zoals:

Getrommelde stenen

Door het trommelen van stenen worden de strakke betonstenen machinaal verouderd. Hierdoor krijgen de stenen een natuurlijke en nostalgische uitstraling. Trommelstenen zijn er verschillende formaten, diktes en kleuren

Getrommelde stenen voor aanleg terras tuin

Terrastegels

De terrastegels gestraald en gecoat hebben een aantal specifieke eigenschappen. De tegels hebben een enigszins ruw oppervlak, waardoor de tegels niet snel glad en gevaarlijk worden bij regenval. Daarnaast zijn de tegels voorzien een coating die de tegels perfect beschermd tegen vetten en mossen. Hierdoor wordt ook het onderhoud zeer gemakkelijk

Natuursteen

Natuursteen wordt rechtstreeks uit de natuur gewonnen en komt voor in veel verschillende soorten. Bijvoorbeeld graniet, leisteen, zandsteen, basalt, hardsteen etc.

Zandsteen als terrastegel bij sierbestrating terras

Betontegels

De betontegel is één van de goedkoopste tegels en zeer geschikt om bijvoorbeeld een pad of terras aan te leggen voor een betaalbare prijs

Betontegel aanleg sierbestrating terras

Siertegels

Terrastegels kunnen heel verschillende uitstralingen hebben. Wil je zacht, exclusief, chique of functioneel? Er is voor elk van deze stijlen een terrastegel leverbaar. Daarom kun je in elke tuinstijl een geschikte terrastegel van jouw smaak gebruiken.

Ondergrond van sierbestrating

Bestrating netjes afwerken voor oplevering

De afwerking van de sierbestrating zal uitgevoerd worden met gepast materiaal. Een terrastegel zal door de midden gezaagd worden met een diamant slijper om zo de strakke functie te behouden. Een betonnen klinker kan gehalveerd worden met de stenen knipper.

terras aanleggen tuintegels

Aftrillen en invegen bestrating

Als de bestrating geplaatst is moet het straatwerk worden afgetrild. Voor het aftrillen moet het straatwerk ingeveegd zijn met zand. Het beste kun je hier brekerzand voor gebruiken. Dit is scherp zand wat goed vast tussen de voegen gaat zitten. Nadat alles is getrild strooi je het straatwerk af met straatzand wat je enige dagen laat liggen en tussendoor ingeveegd.

Afwerken met voegmortel tussen stenen

Voegmortel is een voegmiddel wat gebruikt wordt voor het invoegen van diverse bestratingen die niet door gemotoriseerd verkeer worden belast zoals terrassen en tuinpaden. Voegmortel is slijtvast en blijvend bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal wordt niet uitgespoeld, is scheurvrij en krimp vast, uithardend. De voegmortel hecht uitstekend aan de omliggende bestrating, is water doorlaatbaar en vorst- en weersbestendig.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Hovenier Roel Zuidema verzorgt het complete proces rondom het aanleggen van uw tuinterras. Van het ontwerp tot aan de oplevering.

Je kunt hovenier Roel Zuidema inschakelen voor een compleet tuinontwerp met hierbij de aanleg van bestrating en desgewenst het onderhoud van bestrating..
 

Professionale aanleg van jouw tuinterras?

 

Wij kijken er naar uit om onze kennis te delen

Vraag onmiddelijk een offerte aan


Gerelateerde artikelen

Diensten 

Contact

Hebt je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?