ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Professionele aanleg tuinverlichting

De professionele aanleg van tuinverlichting is een onderdeel van het hoveniersvak. Natuurlijk begint het aanleggen van tuinverlichting met een goed tuinontwerp en ontwerp tuinverlichting.

De functie van tuinverlichting

Klanten kiezen voor tuinverlichting om diverse redenen. In de praktijk komen wij bijvoorbeeld tegen dat men kiest voor tuinverlichting omdat:

Het eerste wat wij doen wanneer een klant met een aanvraag voor tuinverlichting komt is het bepalen van het doel. Je kunt je voorstellen dat in een sfeervolle landelijke tuin geen grote scherpe lampen worden opgesteld.

Aanleg van tuinverlichting met lichtplan

Materialen verlichting in de tuin

Voor het aanleggen van de elektriciteit buiten gebruiken wij (spat)waterdicht materiaal met minimaal een IP44 vermelding. De elektra in de tuin moet namelijk weer-en waterbestendig zijn. Tuinverlichting is verkrijgbaar in vele soorten en vormen, zowel brandend op 230 volt als op 12 volt. Voor laatstgenoemde heb je een transformator nodig die de gewone 230 volts spanning terugbrengt naar 12 volt.

Elektriciteit, bedrading en kleurcodes

Elektriciteit, bedrading en kleurcodes, bij het aanleggen en gebruiken van de elektrische bedrading wordt gebruik gemaakt van installatiedraden, kabels en snoeren. Installatiedraden bestaan uit een massief koperen kern met een doorsnede-oppervlak van 1,5 tot 4 mm2, met daaromheen een isolatielaag van vinyl (VD-draad). 

Aanleg van verlichting in de tuin

LED Tuinverlichting of halogeen tuinverlichting

Er zijn tal van mogelijkheden om uw tuin sfeervol maar ook energiezuinig te verlichten. LED buitenverlichting is weliswaar in de aanschaf vaak nog iets duurder dan halogeen, onder aan de streep ben je toch voordeliger uit. LED tuinverlichting verbruikt veel minder energie dan halogeen.

Aanleg tuinverlichting

Na het ontwerp en het opstellen van het lichtplan dient de verlichting aangelegd te worden. Wij zorgen dat de elektriciteit goed aangesloten worden zodat je vanuit huis, de garage of vanaf de veranda de verlichting kunt bedienen. Wij adviseren klanten om een tekening op te stellen waarop staat waar de bedrading ligt. Mocht er ooit verbouwd gaan worden dan kan dit vlot teruggevonden worden. Uiteraard kunnen wij je hier ook bij helpen.

tuinverlichting ontwerp aanleg en onderhoud

Wat kunnen wij voor u doen:

Wij kunnen voor jou het ontwerp van de tuinverlichting en de aanleg van tuinverlichting verzorgen. Dit betekent dat wij in samenspraak een lichtplan opstellen. Het doel van de verlichting wordt bepaald. Wij kunnen je, in samenspraak met onze leveranciers, tal van vormen en soorten verlichting aanbieden. Wanneer je de keuze hebt gemaakt starten wij met de aanleg van de tuinverlichting. Hierbij nemen wij aspecten als praktisch gemak en veiligheid in ogenschouw.

Onderhoud tuinverlichting

Het onderhoud van de tuinverlichting kun je natuurlijk ook zelf doen. Maar wil je het uitbesteden als onderdeel van het tuinonderhoud dan kunnen wij dit prima voor jou uitvoeren.

Diensten 

Contact

Hebt je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

 


 

Aanleg van uw tuinverlichting?

 

Wij kijken er naar uit om onze kennis te delen

Vraag onmiddelijk een offerte aan

 


 

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?