ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Snoeien bomen | Onderhoud bomen

Snoeien van bomen is nodig wanneer je wilt dat uw bomen er in goed verzorgde staat bij staan. Wij zijn je van dienst bij het snoeien van alle boomsoorten. Ook de verzorging van monumentale bomen kunnen wij voor onze rekening nemen. Uiteraard beschikken wij over de juiste gereedschappen om deze werkzaamheden professioneel voor je te kunnen uitvoeren zoals een hoogwerker.

Waarom moeten bomen gesnoeid worden?

Bomen dienen gesnoeid te worden wanneer:

Snoeien en onderhoud bomen door hovenier

Onderhoudssnoei- of achterstallige snoei

Achterstallig of onderhoudssnoei wordt uitgevoerd bij volwassen bomen, waarbij dode en slecht aangehechte takken verwijderd worden. Ook kunnen lange takken ingenomen worden, en zieke takken verwijderd. De werkzaamheden kunnen afhankelijk van de lokatie klimmend of met een hoogwerker uitgevoerd worden.

Wanneer kan een boom gesnoeid worden?

De beste tijd voor onderhoudssnoei aan een boom blijft als deze vol in het blad staat (juni-oktober). Op zich kunnen bomen ook in de winter of het voorjaar gesnoeid worden maar fruitbomen, de esdoorn, berk, walnoot en haagbeuk niet! Knotbomen kunnen het beste geknot worden als er geen blad aan de boom zit (sept-maart). Kappen van bomen kan in principe het gehele jaar door maar niet als er een nest met eieren of jongen van vogels in zitten, deze zitten er in ieder geval niet in de winter.

Kappen grote bomen, veiligheidsnoei

Als een boom onveilig geworden is, in de weg staat of een andere boom in zijn groei belemmerd, kan er overgegaan worden tot het kappen van de boom. Hiervoor dient altijd een kapvergunning aangevraagd te worden, voor deze aanvraag dient u rekening te houden met een periode van 6 tot 8 weken. Wij kunnen afhankelijk van de situatie, de boom vellen of uitkleden (in stukken naar beneden halen). Hierbij maken wij gebruik van klimtechnieken of hoogwerkers en als het efficiënter en veiliger is met inzet van een telekraan. Wij kunnen ook bomen rooien, vellen of kappen.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

In basis bieden wij de volgende diensten als het gaat om het snoeien en onderhoud van bomen en struiken.

Snoeien uitbesteden of zelf doen?

Het is mogelijk om zelf de bomen in jouw tuin te snoeien. Maar vaak realiseren mensen zich niet dat het snoeien van takken en bomen een klus is waar je kennis voor nodig bent. Het is een klus waarbij goed nagedacht moet worden over de takken die weggehaald worden. Wanneer je deze kennis niet hebt kan een boom ook kapot gaan aan het snoeiwerk. Snoeien is vakwerk. Een erkend hovenier weet precies wanneer en waar hij jouw bomen moet snoeien

onderhoud struiken

Snoeitechnieken bomen

Er kunnen diverse snoeitechnieken worden toegepast. Hieronder hebben wij de belangrijkste snoeivormen kort beschreven.

Recycling snoeihout

Uiteraard recyclen wij waar mogelijk uw snoeihout. Vaak is dit te hergebruiken in uw tuin. Bovendien is snoeihout om praktische reden makkelijker te versnipperen en dan af te voeren.

Diensten 

Contact

Hebt je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

 


 

Snoeien uit handen geven?

 

Wij kijken er naar uit om kennis met je te maken.

Vraag onmiddelijk een offerte aan

 


 

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?