ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Boomverzorging bij berken

Snoeien van berkenbomen is nodig wanneer je wilt dat de bomen er in goed verzorgde staat bij staan. Wij zijn je van diensten bij het snoeien van berken. Uiteraard beschikken wij over de juiste gereedschappen om deze werkzaamheden professioneel voor je te kunnen uitvoeren zoals een hoogwerker.

Berkenbomen in Nederland

In Nederland zijn alleen de ruwe berk en de zachte berk inheems. Maar er zijn veel meer soorten zoals: Chinese berk, Goudberk, Suikerberk, Grootbladige berk, Transkaukasische berk, Dwergberk, Rode berk, Papierberk, Scherpe berk, Gewone berk of Zandberk, Priëelberk, Treurberk, Zuilberk, Aziatische berk, Populierbladige berk, Doorenbos of Witte Himalayaberk.

Snoeien en onderhoud berken

Waarom de berk snoeien?

Een berk moet gesnoeid worden om een optimale levenssituatie voor de berk te creeren. Door bijvoorbeeld de boomtop te snoeien krijgt de berk weer voldoende licht om te groeien.

Snoeien van berken

Bij een berkenboom is het belangrijk dat je in de juiste periode snoeit. Dit is belangrijk omdat een berk een sterke sapstroom heeft waardoor deze makkelijk kan gaan bloeden. In het ergste geval betekent dit dat de berk zoveel sap verliest dat hij dood gaat. Bij voorkeur wordt de berk gesnoeid in de wintermaanden.

Waarom snoeien door een hovenier?

Wanneer je nauwelijks kennis van snoeien hebt kun je dit overlaten aan een vakman. Het snoeien van berkenbomen is een gevaarlijke klus omdat het om hoge bomen gaat. Wij beschikken over de juiste materialen om op een veilige manier jouw berken te snoeien. Hier komt bij dat wij over de juiste kennis bezitten om de berk te snoeien. Wij hebben dit vaker gedaan en klaren de klus vlot!

Wanneer onderhoud en snoeien berkenbomen

Recycling snoeihout

Uiteraard recyclen wij waar mogelijk uw snoeihout. Vaak is dit te hergebruiken in uw tuin. Bovendien is snoeihout om praktische reden makkelijker te versnipperen en dan af te voeren. Behalve de snoei van berken verzorgen wij ook de snoei van leibomen.

Professionele tuingereedschappen

Hoveniersbedrijf Roel Zuidema beschikt over professionele tuingereedschappen zoals een takkenhakselaar, versnipperaar of stobbenfrezer. Uiteraard verhuren wij deze gereedschappen ook.

Verwante informatie

Diensten 

Contact

Hebt je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

 


 

Snoei van berkenbomen uit handen geven?

 

Wij kijken er naar uit om kennis met je te maken.

Vraag onmiddelijk een offerte aan

 


 

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?