ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Knotten van knotwilgen

Snoeien van knotwilgen of het knotten van knotwilgen is nodig wanneer je wilt dat uw bomen er in goed verzorgde staat bij staan. Wij zijn je van dienst bij het knotten van knotwilgen. Uiteraard beschikken wij over de juiste gereedschappen om deze werkzaamheden professioneel voor je te kunnen uitvoeren zoals een hoogwerker.

Snoeien en knotten knotwilg

Knotwilgen onderhouden

Knotwilgen zijn oer Hollandse bomen. Je ziet knotwilgen vaak in landschappen en in de polder langs sloten. Tegenwoordig is een knotwilg ook een populaire boom in tuinen. De boom groeit snel, maar door deze boom ieder jaar te snoeien blijft deze redelijk compact. Kortom een mooie karakteristieke en aanvulling in een landschappelijke tuin. Idealiter wordt de boom op een hoogte van zo’n twee meter gesnoeid.

Snoeien brengt nieuwe scheuten

Uit de knot die dan geleidelijk aan ontstaat, groeien al vrij snel nieuwe jong takken. De knot en de stam eronder is dan zogezegd het “oude” gedeelte van de boom, die met de jaren dikker wordt. Het is een prachtige gewaarwording dat een knotwilg zo’n ingrijpende snoeibeurt iedere keer weer overleefd. En dat na het herstellen van de snoeiwonden weer nieuwe scheuten worden aangemaakt.

Wanneer snoeien en/of planten van een knotwilg?

Snoeien en/of planten van een knotwilg kan van november tot maart. Maar gezien de kans op vorst is eigenlijk de meest ideale periode eind februari tot en met maart.

Recycling snoeihout

Uiteraard recyclen wij waar mogelijk jouw snoeihout. Vaak is dit te hergebruiken in uw tuin. Bovendien is snoeihout om praktische reden makkelijker te versnipperen en dan af te voeren. 

Professionele tuingereedschappen

Hoveniersbedrijf Roel Zuidema beschikt over professionele tuingereedschappen zoals een takkenhakselaar, versnipperaar of stobbenfrezer. Uiteraard verhuren wij deze gereedschappen ook. Behalve het knotten van de knotwilgen kun je bij ons ook terecht voor de complete boomverzorging

Diensten 

Contact

Hebt je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

 


 

Ondersteuning bij snoeien of knotten wilgen?

 

Wij helpen je graag met onze expertise

Vraag onmiddelijk een offerte aan

 


 

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?