ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Gazononderhoud laten uitvoeren

Om een bestaand gazon er fraai en gezond uit te laten zien moet regelmatig aandacht worden besteed aan het onderhoud zoals maaien, harken, bemesten, sproeien, beluchten en onkruidbestrijding. Wij hebben de kennis in huis om je gazon van het juiste onderhoud te voorzien.

Gras maaien

Gazongrassen groeien snel aan het einde van de lente. Daarom moet het gras worden gemaaid. Hovenier Roel Zuidema kan jouw gras maaien met een speciale maaiservice. Afgestemd op jouw wensen en vooral ook op de behoeften van uw gras en gazon. Tevens kunnen wij zorgen voor het onderhoud en maaien van bermen en sloten rond de woning of bedrijfsterrein.

Onderhoud van gras en gazon

Graskanten knippen of snijden

Goed afgelijnde grasperken zien er mooier, strakker en afgewerkt uit. Bovendien is het steken of snijden van graskanten van belang om te voorkomen dat het gazon zich uitbreidt naar de perken. Zie: graskanten snijden of knippen.

Verticuteren van uw gazon

Verticuteren van uw gazon voorkomt dat jouw gazon gebrek krijgt aan zuurstof en water. Door de te dikke viltlaag te verwijderen die normaliter uw gazon beschermt, voorkom je mosgroei. Zie: verticuteren van uw gazon.

Gazon onderhoud door Hovenier Roel Zuidema

Graszoden bemesten

Regelmatige bemesting is van het grootste belang om het gazon gezond en levenskrachtig te houden. Gras groeit een paar maanden krachtig en verbruikt dan aanzienlijke hoeveelheden plantenvoedsel uit de grond.

Jaarlijkse verjongingskuur verticuteren

September is een geschikte maand om het gazon een grote beurt te geven. Dode of slappe pollen, rottend maaisel en afval moet krachtig worden weg geharkt. Dit zorgt ervoor dat er weer voldoende lucht, regenwater en meststoffen bij de wortels kunnen komen. Aangetrapte grasvelden kunnen opgefrist worden door te prikken, daardoor kan de lucht en het vocht tot de diepste wortels doordringen zodat deze zich beter ontwikkelen.

Onkruidbestrijding

Een groot aantal verschillende soorten wilde planten kunnen op gazons als lastig worden ervaren. Ze kunnen stuk voor stuk worden uitgestoken of worden verdelgd met een bestrijdingsmiddel. Zie: onkruidbestrijding.

Gazonaanleg en gazonderhoud in Drenthe

Ongediertebestrijding

Last van mollen in jouw gazon of tuin? Neem direct contact met ons op! Weet u waarom de rechtgeaarde tuinman zelden muzikaal is? Voor hem/haar is iedere mol een kruis. Zie: ongediertebestrijding in uw tuin.

Ontwerp gazon en aanleg gazon

Behalve het onderhoud van het gazon kun je bij ons ook terecht voor een ontwerp van je gazon en de aanleg van een gazon.

Verwante informatie

Diensten 

Contact

Hebt je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

 


 

Gazon onderhoud uit handen geven?

 

Wij kijken er naar uit om kennis met je te maken.

Vraag onmiddelijk een offerte aan

 


 

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?