ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Aanmelden kalkroute voor tuin en gazon

Kalk strooien is belangrijk voor het gazon om een ideale zuurtegraad van het gazon te verkrijgen. U kunt zich bij Hovenier Roel Zuidema inschrijven voor de kalkroute. Wij komen bij u langs in het voorjaar en najaar en zorgen dat uw tuin voldoende kalk krijgt om er weer een half jaar tegen aan te kunnen.

Waarom kalk strooien op het gazon?

Planten en gazon groeien en bloeien goed wanneer er sprake is van een optimale zuurtegraad van de grond (ph waarde). Door natuurlijke omstandigheden kan verzuring waardoor de PH Waarde te laag is. Dan ontstaan de volgende problemen:

Aanbieding kalk strooien voorjaar en najaar

Doet u mee met onze aanbieding kalk strooien in het voorjaar of najaar? Dan geniet u en uw tuin van de volgende voordelen.

Kan ik bij alle planten in de tuin kalk strooien?

Wanneer u planten die van zure grond houden kalk geeft dan kan dit tegenstrijdige resultaten op leveren. Rododendrons en heideplanten kunnen na het geven van kalkkorrels minder goed voedingsstoffen opnemen. Geef deze planten dan ook nooit kalk.

Kalkkorrels als meststoffen bij lavendel

Lavendel plantjes geven de voorkeur aan een kalkrijke bodem om te groeien en bloeien. Geef de lavendel periodiek een overdosis kalk en geniet daarna van een nog uitbundige bloei (Let op: Geef nooit messtoffen bij lavendel planten en ook geen water als ze in de volle grond staan)

Verwante informatie

Aanmelden kalkroute

Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven om de tuin en het gazon te voorzien van kalk. Dee route wordt gereden in voorjaar en najaar. De kosten hiervoor zullen opgemaakt worden aan de hand van de grootte van de tuin. (0,55 cent per vierkante meter)

* Geef bij uw vraag aan dat u zich aan wilt melden voor de kalkroute. Wij zullen z.s.m. contact met u opnemen om het één en ander af te stemmen.

Uw gegevens

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?