ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Graskanten onderhoud | Knippen of snijden

Onze service ten behoeve van je gras en gazon gaat verder dan alleen het maaien van het gras. Natuurlijk is het van belang dat graskanten er verzorgd uitzien. Strakke graskanten dragen evenzeer bij tot een verzorgde totaalindruk als het maaien. Dit betekent dat de kanten regelmatige verzorging nodig hebben.

Waarom graskanten knippen of snijden?

Herken je de irritatie dat je het gras netjes gemaaid hebt maar dat je met de grasmaaier de kanten niet netjes af kunt werken? Daardoor lijkt het gazon altijd wat slordig. Je probeert dit elke keer wel bij te werken maar het is een behoorlijke klus. Dit is de reden dat je de graskanten periodiek professionel kunt laten knippen en snijden.

Afgelijnde grasperken maken het verschil

Goed afgelijnde grasperken zien er mooier, strakker en afgewerkt uit. Bovendien is het steken of snijden van graskanten van belang om te voorkomen dat jouw gazon zich uitbreidt naar de perken.

Waarom een hovenier inzetten?

Het snijden en knippen van graskanten is een klus waar ervaring een vereiste is. Behalve de ervaring is goed gereedschap een vereiste. Wij hebben beide elementen in huis. Wat overigens niet wil zeggen dat je het niet zelf zou kunnen doen. Wanneer je zelf aan de slag gaat kun je kantensteker kopen waarmee je handmatig de kanten knipt. Wij hebben hiervoor een geautomatiseerde kantensteker (zie foto hieronder) die wij gebruiken. Daardoor ben je gegarandeerd van een vlotte en nette afwerking van je gazon, bedrijfstuin of terrein.

graskantensnijder

Hoe vaak graskanten afsteken?

In principe kan je het hele jaar je graskanten bijhouden en afsteken. Maar als uitgangspunt stellen wij dat wanneer je dit na de eerste maaibeurt in de lente doet en bij herhaling nogmaals aan het einde van het seizoen het gazon er keurig uit blijft zien. In de praktijk voeren wij dit vaak uit voor particulieren in het voorjaar en jaar.

Ontwerp gazon en aanleg gazon

Behalve het onderhoud van het gazon kun je bij ons ook terecht voor:

Diensten 

Contact

Hebt je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

 


 

Onderhoud gazon uit handen geven?

 

Wij kijken er naar uit om kennis met je te maken.

Vraag onmiddelijk een offerte aan

 


 

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?