ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Laurierhaag: Onderhoud, snoeien, bemesten

Heb je een laurierhaag als erfafscheiding in de tuin? Wil je graag een laurierhaag in de tuin? Wij verzorgen voor jou de complete aanleg, het onderhoud en desgewenst het verwijderen van de laurierhaag. Wij hebben ruime ervaring in het hoveniersvak en kijken er naar uit om je te helpen.

'Door je laurierhaag goed te onderhouden zorg je dat de haag minder vatbaar is voor ziekten. Zo geniet je altijd van een schitterende laurierhaag.

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

In dit artikel vind je informatie over:

Waarom een laurierhaag?

De laurierhaag is een schitterende dichte, wintergroene struik. De laurierhaag staat bekend om zijn snelle groei waardoor tijdig snoeien een must is. Besteed je hier niet tijdig aandacht aan dan loopt de groei de spuigaten uit. De voordelen van de laurierhaag op een rijtje:

Aanleg en onderhoud laurierhaag

Aanleg laurierhaag (als erfafscheiding)

De beste tijd om deze haagplant met kale wortel te planten, is in september en  oktober of in maart en april. In containers opgekweekte haagplanten kan je het hele jaar aanplanten behalve bij vorst of tijdens heel droge periodes.

Zelf de laurierhaag in jouw tuin aanleggen? Dat kan! Let wel op dat:

Twijfel je bij de aanleg van de laurierhaag? Zie je het niet zitten om de haag zelf te plaatsen? Geen zorgen, wij verzorgen de complete aanleg van jouw laurierhaag.

Humusrijke grond voor de beplanting

De laurier houdt van een humusrijke grond, het beste op droge tot vochthoudende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten passen wij grondverbetering toe waardoor de laurierhaag beter tot zijn recht komt.

Snoeien laurierhaag: hoe en wanneer?

Als je de laurier in vorm wilt houden dan dient deze elk voorjaar flink teruggesnoeid te worden. De laurierkers is niet helemaal winterhard dus delen kunnen bevriezen bij strenge vorst. Als je een laurierkers gaat snoeien dient dit na de winter te gebeuren, omstreeks maart, april bijvoorbeeld. Je kunt dan de takken die schade hebben geleden door de vorst meteen wegknippen.

De tweede snoeibeurt kan plaatsvinden in het najaar. Tijdens deze periode snoei je om de haag vorm te geven. Zaak is de takken net boven het blad te snoeien. In de oksel van dit blad zullen jonge takken groeien op nieuwe knoppen. Let op: Als je de takken te hoog inknipt, ontstaat er een dode stomp boven het blad. Je moet de haag dan niet te diep snoeien, als je een gat in de haag geknipt hebt zal die niet meer dichtgroeien in de winter.

Ga door naar: Laurierhaag groeit te snel?

Laurierhaag snoeien en bemesten?

Laurierstruik te dicht bij de gevel

Als een struik als de laurierkers in een tuin te dicht bij de gevel of andere objecten staat word het tijd om deze te snoeien, Gelukkig verdragen deze struiken een drastische snoeiwijze, zodat ze goed onderhouden kunnen worden.

Bemesten laurierhagen

Haagplanten staan altijd dicht bij elkaar en hebben dus extra voedingsstoffen nodig. Je moet de laurier als hij in de groei is bemesten. Bemesten doe het beste in maart-april en juni-juli. Door een laurierkershaag 2 keer per jaar te bemesten met een speciale hagenmeststof houd je hem gezond en groen. De bemesting moet je wel weer afbouwen vanaf augustus of september.

Ziekten, insecten en plagen

Voorbeelden van ziekten die de laurierhaag kunnen aantasten zijn:

Goed onderhoud voorkomt ziekten en plagen in uw laurierhaag.

Laurierhaag laten aanleggen en onderhouden

De laurierhaag heeft last van vorstschade

Heeft je laurierkers bruin of bruinoranje bladeren gekregen dan kan er sprake zijn van vorstschade. Het is zaak de haag te laten uitlopen. Begin april of mei verschijnen de nieuwe groeiknoppen. Op het moment dat je deze ziet kun je de beschadigde takken met bruine bladeren terugsnoeien. Knip de takken terug tot net boven een nieuwe sterke groeiknop. Het terugsnoeien kan zelfs tot op het oude hout, wat de voorkeur verdient na vorstschade.

Ga door naar: Laurierstruik te groot? Kun je hem tot op het hout terug snoeien?

Onderhoud laurierhaag laten verzorgen?

Wij verzorgen het complete onderhoud van de laurierhaag of laurierkers. Qua activiteiten kun je denken aan het:

Concreet gezien komen wij periodiek bij je langs. Wij zullen dan bovenstaande activiteiten voor je uitvoeren. Zo heb je altijd een florerende laurierhaag waar je trots op kunt zijn.

De voordelen wanneer wij het onderhoud uitvoeren

Laurierhaag laten verwijderen

Is de laurierhaag je een doorn in het oog? Wil je de laurierhaag laten verwijderen. Wij verzorgen de verwijdering van A tot Z:

Onderhoudsabonnement afsluiten

Je kunt bij ons een onderhoudsabonnement afsluiten. Dit betekent dat wij:

Ga door naar extra informatie over het onderhoudsabonnement

De eerste stap

Zet de eerste stap in de goede richting. Door jouw wensen te uiten kunnen wij je vrijblijvend een offertevoorstel toesturen.

 

Vraag direct jouw persoonlijke offerte aan!

 

Artikelen gerelateerd aan dit onderwerp

Diensten 

Meer informatie?

Voor meer info en vrijblijvend advies kun je contact met ons opnemen

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?