ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Complete onderhoud coniferenhaag uit handen geven?

Wil je een coniferenhaag in de tuin of bedrijfstuin laten aanleggen? Het onderhoud uit handen geven of de coniferenhaag juist laten verwijderen. Wij zorgen dat de werkzaamheden professioneel uitgevoerd worden.

'Wij verzorgen de aanleg, de bemesting en het snoeien. Maar ook voor het verwijderen van je coniferenhaag schakel je ons in.'

 

Vraag direct informatie aan

 

In dit artikel vind je informatie over:

Waarom een coniferenhaag?

Coniferen zijn in Nederland welbekend. De groene coniferenhaag is niet bij iedereen even geliefd. Buiten kijf staat dat de coniferenhaag een schitterende dichte en groene tuinafscheiding vormt wanneer hij volgroeid is. Wanneer je behoefte hebt aan privacy de perfecte oplossing. De voordelen op een rij:

Aanleg en onderhoud coniferenhaag

Aanleg van de coniferenhaag

Coniferen kunnen niet op elke plek in de tuin te plaatsen. Coniferen gedijen goed in de volle zon. Plaats ze echter niet onder andere bomen. Wanneer coniferen in de drup van grotere bomen staan, zullen ze niet aan je verwachtingen voldoen. Dit is een eigenschap die vrijwel alle naaldbomen hebben. Coniferen worden altijd met kluit geleverd. Bij het aanplanten van de haag is het belangrijk dat er ruime plantgaten gemaakt worden.

Zelf de coniferenhaag in jouw tuin aanleggen? Dat kan! Let wel op dat:

Twijfel je over de aanleg van de coniferen? Zie je het niet zitten om de haag zelf te plaatsen? Geen zorgen, wij verzorgen de complete aanleg van jouw coniferenhaag.

Snoeien, scheren en inkorten conifeerhaag

Om de vorm van de haag te behouden zal hij regelmatig gesnoeid moeten worden. Bij jonge aanplant zal de conifeer niet getopt worden totdat deze de gewenste hoogte bereikt heeft Coniferen moeten tweemaal per jaar gesnoeid worden. Deze werkzaamheden zullen uitgevoerd moet worden vlak na de eerste groei (de maand mei/juni) en vlak voor de tweede groeiperiode (rond begin augustus/september). Op deze manier kweek je een mooie vaste gezonde conifeer.

Enkele aandachtspunten m.b.t. het snoeien op een rij:

 


 

 

Dit zeggen klanten ..

Reviews | Klanten vertellen over hovenier Roel Zuidema

''De hagen zijn weer mooi in model gesnoeid en zien er strak uit. De troep van het snoeien wordt ook netjes opgeruimd en afgevoerd. Wij zijn zeer tevreden!!''

 


 

Snoeien uit handen geven?

Heb je een coniferenhaag maar:

Geen zorgen, wij kunnen de coniferenhaag voor jou snoeien!

Vraag direct een offerte aan

 

Coniferen laten snoeien of scheren door de hovenier

Bemesting coniferen

Coniferenhagen met een vaalgroene of wat gelige kleur hebben een gebrek aan magnesium of bitterzout. In een dergelijk geval kan in het voorjaar extra magnesium worden gegeven. Coniferen bemesten doe je het beste van eind april tot eind juli / begin augustus. Niet te vroeg in het jaar beginnen dus en ook niet te lang doorgaan. De planten moeten niet te lang blijven groeien, maar zich kunnen voorbereiden op de winter. Ga je te lang door met bemesten, dan lopen de planten kans op vorst schade.

Bruine coniferen of bruine plekken

Bij veel struiken kunnen afgestorven delen worden weggesnoeid, waarna de plant zich weer zal herstellen en aangroeien. Maar bruine coniferen snoeien lost het probleem helaas niet op. Coniferen verdragen geen rigoureuze snoei. Oorzaken van bruine plekken kunnen zijn:

Voorkom ziekten en plagen

Coniferen bemesten houd ziektes buiten de deur. Gezonde coniferen zijn veel minder vatbaar voor ziekten en plagen. Het is daarom ook belangrijk dat er voldoende voedsel in de grond aanwezig is. Hierdoor wordt een natuurlijke weerstand opgebouwd. Goede mest voor coniferen bestaat uit compost of champignonmest. Eventueel kan wat turf worden toegevoegd, om de zuurgraad van de grond te verhogen.

Snoeien, bemesten en verwijderen van de conifeerhaag

Coniferen laten verwijderen

Herken jij je in één van de volgende situaties:

Wij verwijderen de coniferenhaag uit jouw tuin.

Vraag direct een prijsopgave aan

Onderhoudsabonnement afsluiten

Je kunt bij ons een onderhoudsabonnement afsluiten. Dit betekent dat wij:

Ga door naar extra informatie over het onderhoudsabonnement

De eerste stap

Zet de eerste stap in de goede richting. Door jouw wensen te uiten kunnen wij je vrijblijvend een offertevoorstel toesturen.

Vraag vrijblijvend jouw persoonlijke offerte aan!

Artikelen gerelateerd aan dit onderwerp

Diensten 

Meer informatie?

Voor meer info en vrijblijvend advies kun je contact met ons opnemen

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?