ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Aanleg en onderhoud buxus uit handen geven?

Gekozen voor de aanleg van een groene haag als erfafscheiding? Wil je een buxushaag in de tuin laten aanleggen? Wij verzorgen alle onderhoud aan jouw buxus. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de tweejaarlijkse snoeibeurt in het voorjaar en najaar. Tevens kunnen wij een buxushaag voor u aanleggen zodat u een geheel natuurlijke erfafscheiding krijgt.

 

'Wij nemen het complete onderhoud van jouw buxus uit handen. Dat betekent dat de buxus altijd netjes onderhouden is'

 

Profiteer van ons vakmanschap

 

Aanleg buxushaag

Wil je altijd een groene haag in de tuin? De buxusplant is bij uitstek geschikt om een groene haag aan te leggen in de tuin. Het voordeel is dat deze zomer en winter groen is. De buxusplant kan namelijk uitstekend tegen de winter. Door meerdere buxusplanten naast elkaar te plaatsen ontstaat een buxushaag. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken als erfafscheiding in de plaats van een houten schutting.

Voordelen van de buxusplant:

Aanleg en onderhoud buxus

Aanleg buxus uitbesteden?

Je kunt de aanleg van een buxushaag aan ons uitbesteden. Wij hebben de juiste kennis en expertise in huis om de buxushaag te plaatsen zoals jij dit wenst.
Veel gemaakte fouten bij de aanleg van de buxus zijn:

Jouw voordeel wanneer je de aanleg van de buxus door ons laat uitvoeren:

Onderhoud buxus

Na aanleg van de buxus is goed onderhoud essentieel om de levensduur van de buxus zo optimaal mogelijk te benutten. Onder onderhoud van de buxus verstaan wij:

Bemesting van de buxus

Buxusplanten hebben behoefte aan een humusrijke, niet te zure grond. Als je een buxus plant in je border is een goede voorbereiding voorwaarde voor succes. Verrijk het plantgat met een speciale buxusgrond, zodat de wortels van de buxus zich goed kunnen ontwikkelen. Naast een goede grond heeft de buxus ook behoefte aan een goede voeding.

Bij voorkeur een een meststof die naast de basiselementen stikstof, fosfor en kali ook magnesium bevat. Naast het bemesten van de buxus is het verder goed om in het voorjaar een handje kalk rond de stam te strooien, hiermee zorg je ervoor dat de grond niet te zuur wordt.

Buxushaag snoeien

Vormknippen en snoeien buxushaag

Voor een gezonde buxus is het van levensbelang om goed gesnoeid te worden. De buxus dient minimaal twee keer per jaar gesnoeid wordt. Dit kan in de maanden mei en september.

Het is mogelijk om de buxus tussentijds terug te snoeien. Let er hierbij wel op dat dat je niet te ver terugsnoeit. Verder is het belangrijk dat je niet in de brandende zon de buxus snoeit. Dit kan tot verbranding van de buxusplant leiden.

 


 

Dit zeggen klanten ..

Reviews | Klanten vertellen over hovenier Roel Zuidema

''Roel Zuidema heeft onlangs alle buxus in onze tuin gesnoeid. Mooi in model gemaakt. Alles snel en keurig afgewerkt. Wij zijn er erg tevreden over. Ook vanwege het feit dat hij het in een kwart van de tijd van zijn voorganger kon doen! Bedankt Roel.''

 


 

Laat je buxushaag snoeien door een professional

Vaak horen wij klanten zeggen:

In deze gevallen kun je het onderhoud van de buxus uit handen geven. Wij verzorgen periodiek dat de buxushaag in jouw tuin gesnoeid wordt. Wij beschikken over de juiste expertise en het juiste materiaal om dit professioneel te bewerkstelligen. Door goed vakwerk te leveren voorkomt u tevens dat de onderkant van de buxus kaal wordt.

Ziekten buxus

Last van ziekten en plagen?

Buxusplanten kunnen gevoelig zijn voor ziekten en plagen.Zeker in natte zomers is de buxus vatbaar voor schimmelziekten. Goede grond en goede bemesting helpen ziekten voorkomen. Mocht de buxus toch ziek zijn dan kunnen wij jouw adviseren over de middelen die goed werken tegen schimmelziekten of plagen.

Een zieke buxus herken je aan de volgende kenmerken:

De buxusmot is één van de ongedierten die zich vlot verspreid in Nederland. Deze mot vreet de bladeren en binnen korte tijd is uw complete buxus aangevreten. Ga door naar: bestrijding van de buxusmot

De eerste stap

Zet de eerste stap in de goede richting. Door jouw wensen te uiten kunnen wij je vrijblijvend een offertevoorstel toesturen.

 

Vraag direct jouw persoonlijke offerte aan!

 

Meest gelezen artikelen

Diensten 

Meer informatie?

Voor meer info en vrijblijvend advies kun je contact met ons opnemen

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?