ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Oprit of bestrating verzakt?

Heb je te maken met verzakte bestrating of een verzakte oprit? Op bepaalde plekken in jouw oprit zijn de tegels gaan verzakken. Het verzakken kan diverse oorzaken hebben. Desgewenst verzorgen wij de herbestrating van je oprit.

In dit artikel vind je de volgende onderwerpen:

Je had je oprit/terras zo netjes?

Veel mensen laten hun oprit of terras bestraten zonder zich op de juiste wijze te laten informeren over het hoe en wat bij goede bestrating. Na verloop van tijd lopen ze tegen problemen aan als:

Wij leggen je uit wat de oorzaak kan zijn van deze verzakkingen in je straatwerk. Wij herbestraten je bestrating op dusdanige wijze dat je niet weer tegen zulke problemen aanloopt.

Bestrating oprit, parkeerplaats en terras verzakt.

De oprit verzakt?

Doorgaans wordt een auto op de oprit geparkeerd. Een oprit heeft zwaar te lijden onder de talloze kilo’s die een auto weegt. Een goede bestrating van de oprit is daarom noodzakelijk. Wanneer hier constant een auto over heen rijdt verzakken de tegels.

Waarom verzakt bestrating?

Bestrating kan verzakken door verschillende factoren die samenvallen:

Een oorzaak van verzakking kan zijn: ‘zwart zand’. Zwart zand is namelijk altijd in beweging. Dit probleem kun simpel op te lossen met verdicht straatzand en goed aangelegde opsluitbanden.

Oplossing verzakte bestrating

Als het gaat om het gebruik van zand is het raadzaam straatzand als bovenlaag te gebruiken. Hoe dikker de laag straatzand hoe beter de tegels blijven liggen. Gevolg is automatisch dat de oprit of de parkeerplaats minder snel verzakt. Voor een betonklinker is vaak een minimaal laag van 15 tot 20 centimeter straatzand nodig.

Goede opsluitbanden bestrating

Opsluitbanden zijn er in verschillende soorten en maten. De keuze hangt af van de mate van belasting van een oprit of parkeerplaats of andere bestrating. De belasting van iemand die over een pad heen wandelt kun je niet vergelijken met auto's op een parkeerplaats. Of wellicht zelfs vrachtwagens op een bedrijventerrein.

oprit of bestrating verzakt opsluitbanden

Advies m.b.t. opsluitbanden

Voor een terras of een wandelpad volstaat een opsluitband met het formaat 5x15x100 centimeter. Maar voor een parkeerplaats of oprit waar een auto neergezet wordt adviseren wij opsluitbanden van minimaal 6x20x100 centimeter. Ook zijn er opsluitbanden van 8x20x100 of 10x20x100. Voor het zwaardere werk raden wij nog grotere opsluitbanden aan.

Herbestrating van de oprit

Hovenier Roel Zuidema zorgt dat jouw oprit opnieuw wordt gelegd. Wij maken een analyse van de huidige situatie en dragen je een structurele oplossing aan voor de oprit. Anders moet je immers binnen afzienbare tijd opnieuw de oprit herbestraten.

Verwante informatie

Diensten 

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

 


 

Bestrating laten herbestraten?

 

Wij kijken er naar uit om kennis met je te maken.

Vraag onmiddelijk een offerte aan

 


 

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?