ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Tuin op het oosten

Bij het tuinontwerp is het belangrijk om rekening te houden met de ligging van de tuin. Is uw tuin ten opzichte van de zon gericht op het oosten?

Genieten van de ochtendzontuin op het oosten

Dan kunt u volop genieten van de ochtendzon terwijl de temperatuur in uw tuin eerder daalt in de avonduren. De ligging van de tuin heeft gevolgen voor o.a. de keuze van de beplanting maar ook voor het ontwerp en de aanleg van het tuinterras of de sierbestrating.

Benut de ochtendzon!

Het voordeel van de tuin op het oosten is de ochtendzon! Een ontbijt op uw terras behoort tot de mogelijkheden. Echter dan moet u het terras wel aanleggen op de juiste plaats.

Heerlijke schaduwplekken

In de tuin op het oosten hoeft u niet specifiek aan de slag met het maken van schaduwplekken. Die ontstaan vanzelf in de loop van de dag. Wellicht dat u aan het eind van de dag weer kunt genieten van een beetje zon in de tuin maar overdag kunt u rustig op uw terras zitten in de schaduw.

Keuze beplanting

U hebt bij deze tuin ruime keuze uit tal van planten. Zowel planten geschikt voor de schaduw als ook planten voor de zonnige plaatsen. Juist de variatie maakt uw tuin boeiend.

Tuin op het Oosten | Ligging tuin

Inventarisatie tuinwensen

Naast het feit dat de ligging van de tuin vaststaat is het allereerst belangrijk om te zorgen voor een inventarisatie van uw tuinwensen. Wat voor soort tuin wilt u? Een landschappelijke tuin, een dorpstuin of stadsuin, een boerderijtuin, een vijvertuin, een kindvriendelijke tuin. Wilt u een kleurrijke tuin of waterornamenten in de tuin, wilt u vlinders in de tuin of wilt u juist vogels aantrekken?

Artikelen ligging van de tuin

Zelden is een tuin alleen gericht op het oosten. Combinaties zijn mogelijk zoals de ligging van de tuin op het noordoosten of zuidoosten. Zie ook:

Verwante informatie

Advies en informatie?

Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

 


 

Wilt u een professioneel tuinontwerp?

 

Wij houden rekening met de ligging van uw tuin.

Vraag onmiddelijk een offerte aan

 


 

 

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?