ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Tuin op het westen

tuinontwerp tuin op het westenBij het tuinontwerp is het belangrijk om rekening te houden met de ligging van de tuin. Is uw tuin ten opzichte van de zon gericht op het westen?

Veel schaduw en zon in de avond

Dan is er 's ochtends veel schaduw en kunt u in de namiddag en avond genieten van de zon.  De ligging van de tuin heeft gevolgen voor o.a. de keuze van de beplanting maar ook voor het ontwerp en de aanleg van het tuinterras of de sierbestrating.

Genieten van de middag- en avondzon!

Door uw terras op de juiste plaats aan te leggen kunt u bij de tuin op het westen optimaal genieten van de middag- en avondzon. Aan de voorkant van de tuin hebt u in de ochtend en het begin van de middag voldoende schaduw. Een terras op deze schaduwplaats is aan te bevelen wanneer u juist van schaduw houdt.

Afwisseling zon en schaduw

In de tuin op het westen hoeft u niet specifiek aan de slag met het maken van schaduwplekken. Die ontstaan vanzelf in de loop van de dag aan de voorkant van de tuin. Deze afwisseling maakt uw tuin juist zo spannend. U kunt namelijk zelf kiezen.

Keuze beplanting

U hebt bij deze tuin ruime keuze uit tal van planten. Zowel planten geschikt voor de schaduw als ook planten voor de zonnige plaatsen. Juist de variatie maakt uw tuin boeiend.

Tuin op het Westen | Ligging tuin

Inventarisatie tuinwensen

Naast het feit dat de ligging van de tuin vaststaat is het allereerst belangrijk om te zorgen voor een inventarisatie van uw tuinwensen. Wat voor soort tuin wilt u? Een landschappelijke tuin, een dorpstuin of stadsuin, een boerderijtuin, een vijvertuin, een kindvriendelijke tuin. Wilt u een kleurrijke tuin of waterornamenten in de tuin, wilt u vlinders in de tuin of wilt u juist vogels aantrekken?

Artikelen ligging van de tuin

Zelden is een tuin alleen gericht op het westen. Combinaties zijn mogelijk zoals de ligging van de tuin op het noordwesten of zuidwesten. Zie ook:

Verwante informatie

Advies en informatie?

Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

 


 

Wilt u een professioneel tuinontwerp?

 

Wij houden rekening met de ligging van uw tuin.

Vraag onmiddelijk een offerte aan

 


 

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?