ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Terras overkappingen of blokhut in de tuin

Wilt u een terras overkapping of blokhut laten plaatsen dan kunt u dit met een gerust hart overlaten aan Hovenier Roel Zuidema.

Een woonkamer in de tuin

Een tuinterras lijkt tegenwoordig steeds meer op een woonkamer. Mensen willen met alle comfort kunnen genieten van de mooie tuin en het heerlijke weer. Als het ’s avonds afkoelt gezellig met vrienden of familie genieten onder de terrasoverkappping.

Aanleg van een tuin en terras met overkapping

Een tuin is/wordt aangelegd naar uw smaak, stijl of wens. Wanneer u hierin een terras overkapping wilt laten plaatsen hebt u een aantal opties:

Blokhut in het tuinontwerp

Kant en klare tuinhuizen, overkappingen en blokhutten bestellen

Wanneer u online een overkapping of blokhut bestelt is het belangrijk om kritisch te kijken naar de mogelijkheden zoals:

Een goede fundering

Een overkapping moet altijd geplaatst worden op een geschikte fundering. Dit kan door het plaatsen van betonbanden. Informeer dus altijd naar de draagkracht van de grond in uw tuin. U hebt er niks aan dat er verzakkingen optreden rondom uw terrasoverkapping of blokhut op het moment dat de garantie is verlopen. Bij grotere bouwwerken is het verstandig om betonpoeren aan te brengen in de grond. Dit vergroot het dragende vermogen.

Blokhut in de tuin

Afgraven fundering tuinschuur, overkapping of blokhut

De zwarte grond dient afgegraven te worden. Vervolgens kunnen betonpoeren of betonbanden aangebracht worden. Ook grondkabel kan geleged worden voor eventuele verlichting of wandcontactdozen. De afgegraven fundering kan laag voor laag aangevuld worden met straatzand. Elke laag wordt verdicht door met een trilplaat het zand goed aan te stampen. Hiermee voorkomt u verzakkingen in de fundering.

Opvangen van regenwater

Wanneer het water bij de blokhut of overkapping niet goed wordt opgevangen veroorzaakt dit schade. Dit is niet direct zichtbaar. Maar na verloop van tijd kan vuil zich ophopen en kan er groene aanslag ontstaan. Ook kan zand wegspoelen waardoor de fundering verzakt. Het aanleggen van dakgoten dient zo te gebeuren dat het hemelwater wordt opgevangen.

Zodoende wordt een overschot aan water voorkomen. Wanneer u een vijver in de tuin hebt kan het water hierheen geleidt worden. Optie drie is dat u het water hergebruikt om de planten in bloembakken water te geven.

Overkapping in de tuin laten maken

Inspiratie opdoen voor tuinaanleg met overkapping of blokhut

Wanneer u het moeilijk vindt om de juiste keuze te maken kunnen wij u hierin begeleiden. Wij komen op afspraak bij u langs om de wensen door te spreken.

Vervolgens dagen wij u uit en gaan samen pad naar de vaste leverancier van Hovenier Roel Zuidema. Wij laten u diverse modellen zien, voelen en ruiken zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken. Bij onze leverancier vindt u een aantal ingerichte showtuinen die u kunt gebruiken om het ontwerp te vervolmaken. De ervaring leert dat het ontwerp gaat leven waardoor het ontwerpen van uw tuin nog veel leuker wordt.

Plaatsen overkapping tuin terras

Verwante informatie

Verwante informatie

Hoveniersbedrijf Roel Zuidema verzorgt niet alleen het ontwerp van uw daktuin maar ook:

Contact

Wij zijn actief in de provincies Drenthe en Overijssel.Voor vrijblijvend advies en informatie neemt u contact op met Hovenier Roel Zuidema.

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?