ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Tuin (oevertuin) aan het water aanleggen

Bij de aanleg van een tuin aan het water zijn de mogelijkheden talloos als het gaat om het creëren van sfeer. Hovenier Roel Zuidema verzorgt voor u de aanleg van A tot Z.

Een tuin aan het water

De tuin bij uw woning ligt aan het water. Dit noemen wij een oevertuin. Een tuin bij het water geeft talloze kansen om een schitterende, sfeervolle tuin aan te leggen.

Bescherming van de tuin

Als eerste moet er gekeken worden welke oeverbescherming er geplaatst moet worden om de tuin te beschermen. Hierbij noemen wij twee opties:

Beschoeiingen installeren

Beschoeiingen zijn houten werken die een vertrouwde en natuurlijke aanblik geven aan de waterkant. Deze beschoeiingen kunnen op tal van manieren langs de waterkant geïnstalleerd worden. Meestal worden hier hardhouten taludbeschermingsproducten voor gebruikt. Door een juiste verwerking van het hout en het plaatsen middels een goede constructie zijn beschoeiingen erg duurzaam. Dit kan ook zeker de concurrentie aangaan met andere materialen zoals kunststof, staal of beton.

Oevertuin, tuin aan het water

Houten planken

Houten planken zijn verkrijgbaar in een mes groef systeem. Dit betekent dat de planken naadloos op elkaar aansluiten. Hier wordt een dekplank bovenop gemonteerd. Voor de afwerking tegen het hardhouten frame wordt geotextiel aangebracht. Zo wordt voorkomen dat zand uitspoelt door het water. Hardhouten palen worden met een trilblok in de grond geslagen door een graafmachine. Zo worden de palen snel en stevig verwerkt.

Aanleg vlonder

Een leuke manier om water en wonen samen te doen komen is het aanleggen van een vlonder langs de waterkant. Dit is een terras langs de waterkant van vlonderplanken. Een vlonder of een houten steiger zullen de tuin en de oeverkant aanzienlijk verbeteren.

Verwante informatie

Hoveniersbedrijf Roel Zuidema verzorgt niet alleen het ontwerp van uw daktuin maar ook:

Meer informatie?

Voor meer info en vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?