ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Tips tegen muizen? Last van muizen?

Last van muizen in huis? Hoe kom je van muizen af of hoe verjaag je muizen? Wij zetten een aantal tips ter bestrijding van muizen op een rij.

Muizen in de herfst

Je wilt er wellicht nu nog niet aan toegeven maar straks worden de dagen weer korter en frisser en zullen de knaagdieren de warmte gaan opzoeken van onze woningen.

Tips tegen muizen

Uiterlijk en ontwikkeling:

Knaagschade door muizen

Muizen in huis zijn niet alleen vervelend, maar kunnen ook veel schade aanrichten. Speciaal in keukens of in de speelruimtes van jouw kinderen kunnen ze ziektekiemen verspreiden en daarmee vormen ze een gezondheidsrisico doordat ze voedselvoorraden en ruimten bevuilen met hun uitwerpselen en urine. Ook de knaagschade aan diverse producten en materialen (b.v. bekabeling) vormt een gevaar met het risico op kortsluiting als gevolg.

Muizen bijten bekabeling kapot

Wanneer heb je een muizenprobleem:

Wat kun je doen om muizen te verjagen?

Wij zetten een aantal tips voor je op de rij waarmee je muizen in huis voorkomt of om ze te verjagen:

Katten in huis

Een natuurlijke verjager van muizen is uiteraard de kat! Een aantal katten in en/om huis kunnen het aantal muizen behoorlijk verminderen.

Katten en muizen bestrijden

Weren van muizen

Het belangrijkste is wering. Aangezien muizen door gaatjes kunnen kruipen niet groter dan de punt van een pen (0,5 cm), is het belangrijk eventuele gaten dicht te maken. Denk ook aan spouwontluchtingen: hiervoor zijn bijenbekjes of spouwsafes in de handel. Ook kun je deurborstels  onder deuren bevestigen.

Muizenval om muizen te bestrijden

Voedselbronnen ontoegankelijk maken

Verder is het belangrijk ervoor te zorgen dat eventuele voedselbronnen niet toegankelijk zijn voor muizen. Verpak voedsel zoveel mogelijk in plastic of metalen bakken. Vergeet ook niet schoon te houden onder de fornuizen, kasten en koelkasten.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Wij bieden een zeer snelle en effectieve behandeling ter bestrijding van de muizen met alle aandacht voor de veiligheid  van jouw gezin en huisdieren. Tevens geven wij ook advies om op het gebied van  preventiemaatregelen jouw huis muizenvrij te houden.

Muizengif gebruiken?

Anno 2015 werd het gebruik van rodenticiden (gif voor knaagdieren) aan strengere regels gebonden vanwege de doorvergiftiging naar beschermde dieren zoals roofvogels en uilen. Daarbij komt nog het feit dat knaagdieren resistent worden voor middelen die langdurig en ondeskundig worden  toegepast. Vanwege de bovenstaande feiten werken ongediertebestrijders nu volgens de principes van Integrated Pest Management (IPM). In gewoon Nederlands “voorkomen is beter dan genezen” want dieren die niet geboren worden hoeven immers ook niet bestreden te worden.

Overlast muizen in huis

Preventie als ultieme bestrijdingsmiddel

Via deze wijze kunnen we problemen in een toenemend aantal duurzaam en zonder chemische middelen oplossen. Preventie is ons ultieme bestrijdingsmiddel. Eerst via weringsmaatregelen, zoals het dichten van naden en kieren, de muizen buitenshuis houden. Lukt dit niet dan gebruiken we klemmen en vangkooien. In een uiterst geval kiezen wij voor muizengif.

Heb je vragen?

Wij zijn op Facebook actief met de pagina Tuindingen. Hier kun je terecht met je vragen over de bestrijding van muizen (of andere vragen). Wij zorgen dat je gepast advies krijgt van ons en van andere tuinliefhebbers in deze groep.

Groep tuindingen

 

Diensten 

Contact

Hebt je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

 


 

Hulp nodig bij bestrijding van muizen?

 

Wij kijken er naar uit om kennis met je te maken.

Vraag onmiddelijk een offerte aan

 


 

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?