ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Groene aanslag of mos op tegels en klinkers? Wat te doen?

Groene aanslag op tegels is een veelvoorkomende tuinergernis. Wat moet je doen wanneer er sprake is van groene aanslag of mosvorming op tegels.

Klinkers stoep of oprit

Juist als de dagen donkerder en korter worden en er veel regen valt is groene aanslag een probleem wat veel voorkomt. De mossen en algen houden water vast waardoor het probleem doorgaans alleen maar verergert. Hoe kom je van de groene aanslag af?

Strooizout of keukenzout bij groene aanslag

Op normale verhardingen op parkeerterreinen, opritten of wandelpaden helpt het wanneer je strooizout gooit. De groene aanslag zal hierdoor verdwijnen.

Gieter met lauw water plus strooizout

Een verwerkingstip: Neem een gieter. Vul deze met lauw water en voeg hier een grote hoeveelheid strooizout of keukenzout aan toe. Giet dit over het terras of de oprit en de bestrating bij overkappingen. Je zult vlot het verschil merken.

Alg en mos verwijderen met Biotex

Groene aanslag kan ook weggehaald worden met groene Biotex. Door de enzymen in de biotex worden alg en mos weggevreten.

Het bewerken van tegels

-Let op met gecoate tegelsoorten-

Het gebruik van strooizout kan negatieve gevolgen hebben voor gecoate tegels. De toplaag wordt door het zout aangetast. Doordat de toplaag poreuzer wordt kan de kleur vervagen. Ook trekt de tegel meer vuil aan.

Kan ik chloorwater gebruiken

Groene aanslag tegels? Wat kan ik er aan doen?

Wij raden het gebruik van chloorwater voor de reiniging van bestrating af. Chloor is een zeer agressief middel en schadelijk voor het milieu. Omliggende planten, borders en graszoden krijgen te maken met de schadelijke gevolgen van wegzakkend chloorwater.

Hogedrukreiniger voor reinigen bestrating?

De kracht van een hogedrukreiniger is enorm. Grote oppervlakten zijn snel schoon. Door de kracht van dit apparaat wordt de bestrating gereinigd met een kracht van (ongeveer) 200 bar. In sommige gevallen kunt u als hulpstuk hier een vuilfrees op monteren.

Lees ook: groene aanslag verwijderen met hogedrukreiniger?

Let wel op met het gebruik van een hogedrukspuit?

Een hogedrukspuit is handig. Het heeft echter ook nadelen. Je dient je bij het gebruik van de hogedrukspuit te realiseren dat:

Schoonmaakazijn bij groene aanslag tegels en klinkers

Schoonmaakazijn blijkt nog steeds een prima remedie. Dit ouderwetse schoonmaakmiddel verrassen. Wanneer het terras groen ziet:

Het resultaat

Je zult zien dat de groene aanslag en het mos verdwijnen. Hardnekkige plekken in de tuin kunt je een tussentijdse behandeling geven.

Verwante informatie

Vragen?

Heb je vragen over de bestrijding van groene aanslag? Wij hebben de facebookgroep tuindingen opgericht. Discusseer met ons mee op Facebook.

 

Ja, ik wil mij aansluiten bij de groep tuindingen

Toegang tuindingen

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?