ruim 45 tevreden klanten
Vrijblijvend advies? Bel 0528 354196
Gratis advies aanvragen

Optimale zorg kerstboom: 5 handige tips

Wil je een natuurlijke kerstboom in huis met de kerst? In dit artikel vind je handige achtergrondinformatie + vijf gratis tips waardoor je zo lang mogelijk kunt genieten van jouw kerstboom.

Soorten kerstbomen

Kun je niet wachten op onze fantastische tips? Eerst vertellen wij je nog iets over de verschillende soorten kerstbomen die er zijn:

Vijf tips voor aankoop kerstboom

Vijf gratis tips

Hier vind je onze gratis tips:

Tip 1: is de boom vers?

Heel vervelend .. je zet na sinterklaas (of al eerder) de kerstboom in huis en voordat het kerst is, heb jij al een kerstboom zonder naalden. Dit kun je voorkomen! Om te testen of de boom die je gekocht hebt vers is kun je hem ter plekke heen en weer schudden. Komen er op dat moment veel naalden van de bomen dan gebeurt dit ook als de boom bij jou in huis staat.

Tip 2: met of zonder kluit?

Of je een kerstboom met of zonder kluit koopt is afhankelijk van persoonlijke smaak. Maar .. een kerstboom met kluit blijft wel langer mooi. Daarnaast geldt dat de boom met kluit ook makkelijker te plaatsen is. Koop je toch een boom zonder kluit? Zaag het onderste stukje van de stam af voordat je de boom in de standaard zet. Zo kan je boom beter water opnemen.

Tip 3: laat je boom acclimatiseren

Heb je de boom in de vrieskou gekocht dan is het niet slim om deze direct in de warme huiskamer te zetten. Je kunt de boom beter laten acclimatiseren. Eerst een paar dagen in de berging of garage en dan in de woonkamer. We snappen dat je graag wilt beginnen met het versieren van de boom maar als je de boom laat acclimatiseren is de kans groter dat je boom gezond blijft.

Tip 4: niet naast de verwarming

Zet je boom niet te dicht naast de verwarming, de kans dat de boom uitdroogt is behoorlijk groter. Let er ook dat je de kerstboom niet te dicht bij een warmtebron of felle verlichting plaatst. Verder zorg je dat de kerstboom twee keer per week water krijgt.

Tip 5: let op de vorm

Let bij de aankoop ook op de vorm van de boom. Sommige kwekerijen snoeien de boom zo vaak dat de vorm verdwijnt. Dan wordt het erg lastig om de boom nog te versieren met slingers en lichtsnoeren.

kerstboom kopen

Kunstkerstboom

Naast de echte kerstboom bestaan er ook kunstkerstbomen, die vooral in tuincentra en webwinkels te koop zijn. Dergelijke bomen zijn meestal opgebouwd uit een metalen frame en vlam vertragende kunststof. Soms zijn in de punten van de takken lichtjes ingewerkt. Dit is gedaan om de boom een zo afgewerkt mogelijke vorm te geven. Tegenwoordig kan men bij de kunstkerstboom een spuitbus met de geur van een echte boom kopen om de illusie te wekken een 'echte' boom te hebben.

Bonustip: Nordman kerstboom

Omdat ook wij in de kerststemming zijn hebben we nog een bonustip voor je...

Wil je echt een goede kerstboom dan tippen wij de Nordman kerstboom. Voordat een Nordmann gekapt kan worden zijn we een aantal jaren verder. Hij moet namelijk zo'n 150-250 centimeter hoog zijn voor het kappen. Hier moet de Nordmann 8 tot 10 jaar voor groeien. De Nordmann is vaak duurder dan andere kerstbomen maar je haalt er ook kwaliteit mee in huis.

Aanschaf kerstboom tips

Andere populaire kerstbomen

Naast de Nordmann zijn er nog meer populaire kerstbomen. Dit zijn:


Discusseer mee op Facebook

Wij zijn op Facebook actief met de pagina Tuindingen. Hier kun je terecht met je vragen over jouw kerstboom. Andere tuinliefhebbers helpen je bij het oplossen van jouw tuinproblemen. Ook wij zijn dagelijks actief om je te helpen.

 

Vertel eens: ga jij dit jaar voor een natuurlijke kerstboom of kies je toch voor een kunstkerstboom?

 

Laat je reactie achter in de groep tuindingen

Groep tuindingen

 

Online kerstboom bestellen bedrijven?

Voor bedrijven, tuincentra, horeca, restaurants en hotels leveren wij alle soorten en maten kerstbomen. Je kunt de kerstboom bij ons bestellen en wij leveren de kerstboom af bij jouw bedrijf.

Kerstboom online bestellen

Particuliere klanten verwijzen wij naar diverse verkooppunten in de regio.

search

Kennis maken

Roel Zuidema is de oprichter van Hoveniersbedrijf Roel Zuidema.

Hovenier Drenthe en Overijssel

Online tuinieren?

Meld je aan voor onze facebookgroep tuindingen, maak tuinvrienden en ontvang handige tips en adviezen.

Online tuinieren

Dit moet je lezen

Heb je deze artikelen al gelezen?

Onderhoud tuin voorjaar

Tuin voorjaarsklaar? 40 handige tips

buxusrups of buxusmot

Overlast buxusmot in de tuin?