Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Gras laten maaien door een professional?

Gras maaien is een bezigheid die met regelmaat terugkomt, zeker in het voorjaar en de zomer. Wij verzorgen voor jou alle gazononderhoud waaronder het maaien van het gazon.

Waarom gras maaien uit handen geven

Klanten geven om diverse redenen het maaiwerk van het gazon uit handen. Redenen die wij voorbij zien komen zijn:

 • Je hebt geen zin om elke week zelf gras te maaien
 • Je hebt geen tijd om wekelijks het gras te maaien
 • De grasoppervlakte is te groot en je beschikt niet over de juiste materialen
 • Het valt niet binnen je fysieke mogelijkheden om het gras te maaien
 • Omdat je tijdens de vakantie je gazon netjes wilt blijven onderhouden

maaiservice hovenier

Grasmaaiservice opmaat

Wij bieden maaiservice opmaat. Dit doen wij voor

 • Bedrijfstuinen
 • Vakantieparken en campings
 • Openbaar groen
 • Particulieren

Grasmaaien voor particulieren

Dit betekent dat wij bij je langskomen om je gazon op en top te verzorgen. Een wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse maaibeurt? Alles is mogelijk in samenspraak met jou als klant. Behalve de intensiteit van het maaien vragen wij je na te denken over vragen als:

 • Wil je dat het afgemaaide gras wordt opgeharkt of juist opgevangen in een grasopvangbak?
 • Vind je het belangrijk dat het gemaaide gras blijft liggen zodat het nog wat voeding oplevert voor de grasmat?

Al deze wensen honoreren wij netjes zodat je geen werk hebt van je gazon maar het er wel keurig verzorgd bij ligt.

Bemesting en bekalken van het gazon

Naast het maaien van het gazon verzorgen wij ook de bemesting van je gazon.  In het voorjaar geven wij een organische bemesting, deze meststoffen hebben een werkzame stof van plusminus 3 maanden. In de zomer volgt een herhalingsronde en in het najaar krijgt het gazon een kalkronde. Voordat je start met bemesten is het verstandig het gazon eerst te bekalken. De gezondheidskuur voor het gazon. Tijdens de wintermaanden kan de pH namelijk gedaald zijn door de winterse weersomstandigheden.

Als gevolg van een te lage pH waarde kunnen de aanwezige voedingsstoffen niet vlot worden opgenomen door de plant. Kalk zorgt ervoor dat deze zuurtegraad wordt bijgesteld zodat je planten weer alle voedingsstoffen optimaal kunnen opnemen. Bovendien bevat Kalk magnesium wat zorgt voor een groene kleur. Zo beleef je het hele jaar een diepgroen gazon.

LET OP: als je kalk hebt gestrooid mag je in geen enkel geval direct een bemesting aan het gras geven. Hier moet altijd 6 weken tussen zitten.

Gras laten maaien: gazononderhoud

Hoe vaak gazon maaien?

Afhankelijk van het seizoen kan bepaald worden hoe vaak je het gras moet maaien. In het voorjaar en de zomer is een wekelijkse maaibeurt gebruikelijk en wanneer je jouw gazon er mooi uit wilt laten zien, is het aan te bevelen om het zelfs nog vaker te doen. Uiteraard hangt dit ook van de weersomstandigheden af. Wanneer het bijzonder droog weer is, hoeft het gras minder vaak te worden gemaaid.

Graskanten knippen of snijden

Alle tuiniers steken veel liefde en tijd in het ontwerpen van hun gazon. Strakke graskanten dragen evenzeer bij tot een verzorgde totaal indruk als het maaien. Dit betekent dat de kanten regelmatige verzorging nodig hebben – bij voorkeur na elke maaibeurt. Dit betekent dat wij na het maaien van het gras met de bosmaaier bij de moeilijk bereikbare plaatsen langsgaan.

verhuur shovel gazonmaaien

Maaien gras bedrijfstuin

Voor bedrijfstuinen is de uitstraling erg belangrijk. Klanten komen en gaan en je wilt een professionele indruk achterlaten. Daarom verzorgen wij ook het maaien van gras voor bedrijfstuinen.

Maaiservice camping & bungalowparken

Op campings en bungalowparken is vaak sprake van grote grasoppervlakten. Wij beschikken over de juiste materialen om grote oppervlakten in korte tijd te maaien. Zodat bezoekers altijd in een keurig ogend park terecht kunnen.

Grasmaaien openbare groenvoorziening

Ook openbaar groen zoals bermen en sloten, onderhoud van sportvelden en gazononderhoud in plantsoenen  kunnen wij voor je verzorgen met onze maaiservice.

Vakantiemaaiservice

Erg populair en gewild is onze vakantiemaaiservice. Wij bieden de mogelijkheid om tijdens je vakantie het grasmaaien door ons te laten verzorgen. Voordeel is dat alles keurig verzorgd is wanneer je terug komt. Kun je direct weer heerlijk in de tuin zitten zonder zelf met de grasmaaier aan de slag te gaan.

Zie ook: vakantieservice

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | Website door Webba
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter