Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

 

 

 

De blauweregen is een bijzondere klimplant. Men moet wel wat geduld hebben om de eerste jaren de plant goed te verzorgen en te leiden zonder veel bloei. Daarna worden we echter jaarlijks overvloedig beloond met een overweldigende bloemenpracht! De moeite waard om te proberen. Blauwe regen is echt een prachtklimmer met veel mogelijkheden

Een warme standplaats bevordert de bloei

De blauwe regen groeit graag met zijn takken in volle zon. In de schaduw kan ook, maar toch moet je rekenen op minstens zes uur zonneschijn per dag. Ze groeien best in een grond rijk aan organisch materiaal, niet noodzakelijk rijk aan meststoffen. Ze houden wel van vochtige grond. Indien je ze toch meststoffen wenst te geven, gebruik dan een meststof met een hoog fosforgehalte om de bloei te bevorderen. De grond mag echter geen kalk bevatten anders krijg je geel verkleuringen in het blad.

Waar plant ik de blauwe regen?

Het is best een blauweregen aan de oostkant, zuid- of westkant te planten. Indien je blauwe regen in pot kweekt, mag deze buiten blijven staan. Bij heel strenge winters de potkluit afdekken. Ook opletten voor lente nachtvorst waarbij de prille bloemtros door de nachtvorst kan geraakt worden

Begin van de bloei

Onderhoud en snoeiadvies blauwe regen

Voor een goede bloei is het aan te bevelen de blauwe regen twee keer per jaar te snoeien. Dat voorkomt dat de plant een wirwar van takken wordt en zorgt ervoor dat de geurende bloemtrossen straks goed opvallen. Bij het snoeien van de blauweregen is het belangrijk om sterk snoeigereedschap te gebruiken. Pak geen oude snoeischaren, want je beschadigt de takken en hebt meer kans op infectieziekten bij de plant. In januari/februari is de eerste snoei, volg daarvoor onderstaande stappen.

 •  Kies een vorstvrije dag.
 •  Begin bovenin te snoeien. Dat werkt het prettigste.
 •  Knip de zijscheuten zover terug dat er per zijtak twee tot drie bloemknoppen overblijven    (gerekend     vanaf de hoofdtakken), op ongeveer 10-15 centimeter.
 •  Laat de hoofdtak zoveel mogelijk met rust, tenzij de blauweregen te groot wordt voor je tuin.
 •  Als het goed is, houd je een dikke hoofdtak over met een aantal zijtwijgen waar hij prachtig op bloeit
 •  


Lees meer over het snoeien en onderhouden van de blauwe regen  (klik hier) 

De Blauwe regen staat bekend als sterke groeiers, plaats de plant nooit tegen een regenpijp in sommige gevallen worden de regenpijpen volledig in elkaar gedrukt.

Recente blogberichten

 • Dode merels door merelziekte Usutuvirus

  Dode merels in je tuin? Het Usutu Virus heeft Nederland bereikt met als gevolg dat er duizenden merels sterven. Help jij ons het verspreidingsgebied inzichtelijk te maken door dit bericht te delen?

 • Boterhamzakjes tegen vliegen? (Dit moet je lezen)

  Heb je ook zo'n ongelooflijke hekel aan vliegen in huis? Een boterhamzakje gevuld met water wonderen kan doen. Wij leggen je in dit artikel uit hoe het werkt .. Lees rustig mee!

 • Pas op giftige planten soorten in de tuin

  Pas op met giftige planten in jouw tuin. Wij vertellen je alles over het aanraken, plukken, opeten, contact met de huid en mogelijke gevaarlijke situaties.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | Website door Webba
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter