Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Passiebloem

De Passiebloem (Passiflora) is een klimplant met bloemen in de kleuren wit, paars, roze en rood. De bloemen met stampers en meeldraden zorgen voor een adembenemend plaatje. Met haar krullende ranken grijpt de passiebloem zich automatisch vast aan piramiden, klimvormen, rekken, gaas en draden. Ondertussen verschijnen er continu nieuwe bloemen.

passiebloem kopen bestellen soorten

Tips voor het verzorgen van deze klimplanten

 • Geef de passiebloem een plekje in de volle zon.
 • Plant haar in een bak gevuld met potgrond voor kuipplanten. Zorg onderin voor afvoergaten met een bodempje potscherven of gebruik Hydro korrels. Overtollig (giet)water kan dan makkelijk weglopen.
 • Geef de passiebloem draden, een piramide, klim vorm of een rek, waar ze zich met haar ranken aan vast kan grijpen op weg naar de top.
 • De passiebloem is ook happy in een geveltuintje. Haal de tegels weg, vul een ruim plant gat met potgrond en zet de plant erin.

Passiflora aanplanten in bloembakken

Snoeiadvies:

 Snoeien indien nodig en het best in april als de plant begint uit te lopen. In het najaar en tijdens de winter niet snoeien

Verticaal tuinieren  een trend in 2015

Klimplanten zijn echte versierders. Een enkele plant zorgt voor een zee van bloemen en kan een lelijk hoekje mooi bedekken.

We kunnen diverse soorten A- kwaliteit klimplanten leveren voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen

Passiebloem klimplanten verticale tuin

 

Recente blogberichten

 • Dode merels door merelziekte Usutuvirus

  Dode merels in je tuin? Het Usutu Virus heeft Nederland bereikt met als gevolg dat er duizenden merels sterven. Help jij ons het verspreidingsgebied inzichtelijk te maken door dit bericht te delen?

 • Boterhamzakjes tegen vliegen? (Dit moet je lezen)

  Heb je ook zo'n ongelooflijke hekel aan vliegen in huis? Een boterhamzakje gevuld met water wonderen kan doen. Wij leggen je in dit artikel uit hoe het werkt .. Lees rustig mee!

 • Pas op giftige planten soorten in de tuin

  Pas op met giftige planten in jouw tuin. Wij vertellen je alles over het aanraken, plukken, opeten, contact met de huid en mogelijke gevaarlijke situaties.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | Website door Webba
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter