Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Heb je ook zo'n ongelooflijke hekel aan vliegen in huis? Een boterhamzakje gevuld met water kan wonderen doen. Wij leggen je in dit artikel uit hoe het werkt .. Lees rustig mee!

Overlast van vliegen?

Waar komen vliegen op af?

 • Heb je grote bloempotten in huis staan?
 • Heb jij of hebben je buren soms rottende dingen of een composthoop in de tuin?
 • Heb je afvalcontainers die tegen het huis staan bij een raam of deuropening?

Al deze dingen kunnen ongewenste vliegen aantrekken. In bloempotten komen vliegenmaden tot ontwikkeling. Het verhaal bij composthopen en afvalcontainers is bekend. Staat dit te lang of is de temperatuur te hoog dan krijg je te maken met rottend materiaal. Voor de vliegen een heus drie gangendiner.

Vijfgangen menu vliegen

Nu snappen we nog dat dit voor de vliegen een ware delicatesse is maar je zit er zelf niet op te wachten. Anders was je immers wel een vliegenrestaurant begonnen ;)

We hebben een bizar handige tip voor je, waarmee je vliegen buiten de deur houdt.

 

'Ik mep me helemaal in de rondte met mijn elektrische tennisracket.'

 

Boterhamzakje vullen met water

De oplossing voor het probleem? Vul een boterhamzakje met water en knoop deze dicht. Hang dit buiten bovenin het kozijn bij een openstaand raam of deuropening.

Afhankelijk van de plaats waar je de overlast ervaar kun je de boterhamzakjes op verschillende plekken hangen zoals op het terras onder de parasol.

Bescherm je dieren: dieren hebben ook veel last van vliegen. Je kunt ze beschermen door een zakje bij de volière te hangen of voor het konijnenhok. Zo help je ze op een goedkope manier van de overlast af. 

Vliegen bestrijden of verjagen?

Schrikken de vliegen echt van een boterhamzakje?

Een vlieg vliegt (bijna) altijd via de bovenkant van iets naar binnen. Doordat de boterhamzak met water gevuld is wordt alles vergroot.

Een vlieg heeft een grote kijkhoek waardoor hij eigenlijk in de war raakt.  Vliegen beschikken over een facetoog (ook wel samengesteld oog)ze schrikken en vliegen een andere kant op. Het is een oud gebruik dat vaak wordt gebruikt op markten in stedelijke gebieden

Niet sexy: een boterhamzak gevuld met water?

Het alternatief is een stuk aantrekkelijker om te zien. Ga op zoek naar een glas met een grote bolling, denk aan een viskom, een oude drankfles of een bloemen vaas. Belangrijk is  dat ze transparant/doorzichtig zijn. Vul ze met water maar sluit ze wel af.

 


Discusseer mee op Facebook

Wij zijn heel benieuwd. Heb jij ervaring met deze manier van vliegen bestrijden? Ga je proberen of dit werkt? Wij zijn op Facebook actief met de pagina Tuindingen. Hier kun je ons laten weten hoe jij vliegen bestrijdt.

Laat je reactie achter in de groep tuindingen

Groep tuindingen

 

Recente blogberichten

 • Dode merels door merelziekte Usutuvirus

  Dode merels in je tuin? Het Usutu Virus heeft Nederland bereikt met als gevolg dat er duizenden merels sterven. Help jij ons het verspreidingsgebied inzichtelijk te maken door dit bericht te delen?

 • Boterhamzakjes tegen vliegen? (Dit moet je lezen)

  Heb je ook zo'n ongelooflijke hekel aan vliegen in huis? Een boterhamzakje gevuld met water wonderen kan doen. Wij leggen je in dit artikel uit hoe het werkt .. Lees rustig mee!

 • Pas op giftige planten soorten in de tuin

  Pas op met giftige planten in jouw tuin. Wij vertellen je alles over het aanraken, plukken, opeten, contact met de huid en mogelijke gevaarlijke situaties.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | Website door Webba
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter