Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Pas op met giftige planten in jouw tuin. Alles over aanraken, plukken, opeten, contact met de huid en mogelijke gevaarlijke situaties. 

.

 Sterker, vele van de normale planten in de tuin zijn veel giftiger, maar ik zie niemand zeggen dat je op moet passen bij klimop ( Hedera ), Buxus, Taxus en Liguster ( heg ), die voor kinderen bij opname dodelijk zijn! Hoeveel kinderen zie ik geen Narcissen plukken in het voorjaar? Daar word je ook goed ziek van als je ze eet. En bijvoorbeeld Monnikskap en Ridderspoor zijn ook dodelijk, evenals vele soorten Primula, lelies en allerlei andere planten.

Moeten we oppasen voor vergiftigingsverschijnselen

Welnee, niemand eet planten toch ? En je kinderen bescherm je niet door mooie planten uit de tuin te weren, terwijl ze op weg naar school en bij het buitenspelen honderden giftige planten passeren. De natuur is nu eenmaal bezig zichzelf te beschermen, planten doen dat met gif. gelukkig smaken de meeste giftige planten ook erg vies, zodat zelfs bij per ongeluk opeten (hoe doe je dat per ongeluk) de plant meteen wordt uitgespuugd.

Deel jouw kennis over tuinplanten

Beter is het om kinderen te leren dat je nooit zonder toestemming van een volwassene iets uit de tuin/natuur mag eten.En stop met demoniseren van giftige planten !! Dat is zinloos. De tuinen zouden erg kaal worden als je ze moet missen.

giftige tuinplanten welke soorten

Zelfs van het eten van gras kunnen we behoorlijk ziek worden !

Iets anders is de "gevaarlijke" planten als bijvoorbeeld de Berenklauw en Wolfsmelksoorten die enkel bij aanraking tot grote reacties van huid en slijmvliezen kunnen leiden. Die zijn gevaarlijk, die verwijderen en vermijden is noodzaak. En ja ik vind bereklauw erg mooi, maar steek ze uit, verwijder ze en gooi ze weg waar mogelijk.

Een kind met vergiftigingsverschijnselen door klimop, Digitalis, Taxus, Narcis is er zelden of nooit. Daar in spelen, doorheen hollen, hutten bouwen etc is geen probleem

 

 

Samen online tuinieren?

Je bent meer dan welkom groep in onze online groep: Tuindingen

 

 

Kom nu bij de club

 

Recente blogberichten

  • Dode merels door merelziekte Usutuvirus

    Dode merels in je tuin? Het Usutu Virus heeft Nederland bereikt met als gevolg dat er duizenden merels sterven. Help jij ons het verspreidingsgebied inzichtelijk te maken door dit bericht te delen?

  • Boterhamzakjes tegen vliegen? (Dit moet je lezen)

    Heb je ook zo'n ongelooflijke hekel aan vliegen in huis? Een boterhamzakje gevuld met water wonderen kan doen. Wij leggen je in dit artikel uit hoe het werkt .. Lees rustig mee!

  • Pas op giftige planten soorten in de tuin

    Pas op met giftige planten in jouw tuin. Wij vertellen je alles over het aanraken, plukken, opeten, contact met de huid en mogelijke gevaarlijke situaties.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | Website door Webba
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter