Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Tuintips voor de maand December

In december kan er opgeruimd worden. Dat geldt voor blad maar ook voor andere zaken. Pas op voor vorst en bescherm jouw planten tegen bevriezing.

 • Tuintip 1:  Opruimen

  Het is opruimen geblazen. de winter komt er nu echt aan en de tuin word schoon geveegd en onkruid verwijderd.
  Groenblijvers zoals buxus en hedera kunnen prima overwinteren in wintervaste potten en geven de tuin toch nog een groen aanzicht. Lege bloempotten kunnen het best ondersteboven weggezet worden zodat er geen water in kan blijven staan wat kan bevriezen.
  Als je jouw houten tuinset buiten wil laten staan, zet dan de poten op tegels zodat ze niet in het vochtige gras of aarde blijven staan. dit is het behoud van jouw meubelen. Het voorkomt rot. De tuintafel die je buiten laat staan is een ideale plek om b.v. een grote bak violen, een vogeltaart of een verzameling lichtjes op te zetten.
   
 • Tuintip 2: pas op voor vorst!

  In jouw border mogen bladeren gerust blijven liggen, veel resten verteren endat komt op den duur het bodemleven ten goede. Het snoeiafval van de planten mag je ook laten liggen (in kleine stukjes) Mooie uitgebloeide planten en siergrassen kunnen de hele winter blijven staan. ze hebben een mooi silhouet. zeker als er sneeuw of rijp ligt geeft dit een mooi effect. Pas in het voorjaar kunnen deze planten worden teruggeknipt. Bewaar en mand met blad op een droge plek... gaat het vriezen dan zijn deze bladeren ideaal om rond vorst gevoelige planten te leggen.

Wil je meer tips voor jouw tuin voor het gehele jaar? Kijk dan op onze tuinkalender met tal van tips over tuinonderhoud.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter