Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Vijf tips voor het plaatsen van de koivijver

Je wilt koikarpers aanschaffen. Logische gevolg hiervan? Je wilt een koivijver aan leggen. Maar waar let je op bij het plaatsen van de koivijver. Hovenier Roel Zuidema geeft je enkele tips.

Koivijver dicht bij terras

Koikarpers zijn schitterende vissen. Mooie, adembenemende gekleurde vissen. Hier wilt je optimaal van genieten. Ons advies is dat je de koikarper dicht bij het terras plaatst. Zodat je de vissen altijd ziet wanneer je buiten ziet. Extra tip: Let er op dat je de vissen ook moet voeren. Het is handig wanneer je makkelijk bij de vijver kunt komen om te voeren.

Je kunt bij ons terecht voor aanleg van de vijver en het onderhoud van de vijver. Je kunt ook kiezen voor het verwijderen van de vijver

Diepte van de koivijver

De koivijver dient minimaal 1,5 meter diep te zijn. Dit heeft twee redenen: 1. De koikarpers kunnen zich verschuilen voor reigers. 2. Het biedt voldoende bescherming in de winter.

Planten in je koivijver

Koikarpers zijn planteneters. Dus wanneer je planten plaatst zijn deze binnen van mum van tijd verdwenen. Met name volwassen koikarpers eten alles wat ze tegenkomen in de vijver. Wanneer je toch planten in je vijver wilt kunt je denken aan een gecombineerde vijver.

Schoonmaken visvijver

Bij een vijver met vissen dient de bodem elk jaar gereinigd te worden. Zo blijft je water mooi helder. Voor de waterhuishouding is het ook erg goed wanneer je 65% van de bodem bedekt met vijvergrind.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter