Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Tips voor aanleg en onderhoud zwemvijver

Een zwemvijver aanleggen in jouw tuin? Waar dient je rekening mee te houden? En hoe zit het met het onderhoud van de zwemvijver? Hovenier Roel Zuidema geeft je tips voor de aanleg en het onderhoud van de zwemvijver.

Baantjes zwemmen in de vijver

Wilt je serieus zwemmen in jouw vijver. ’s Ochtends een heerlijke duik nemen voor de dag begint. Wij adviseren een minimaal lengte van 12 meter zodat je even echt in beweging komt.

Een zonnige plek

Het klinkt logisch dat een zwemvijver op een zonnige plek dient te liggen. Toch vergeten mensen dit soms goed uit te denken. Vermijdt grote bomen in de buurt van de vijver. Dit voorkomt ook dat je voortdurend bladeren in het water hebt.

De vijverrand

Je dient een stevige ondergrond te hebben wanneer je het water in- en uitstapt. Denk daarom goed na over de vijverrand. Kies bijvoorbeeld voor een waterrand van natuursteen.

Je kunt bij ons terecht voor aanleg van de vijver en het onderhoud van de vijver. Je kunt ook kiezen voor het verwijderen van de vijver

Planten in de zwemvijver

In jouw zwemvijver wilt je niet te veel planten en algen. Let daarom goed op de PH Waarde van het water. Wanneer dit neutraal is zijn er minder planten en algen in jouw vijver.

Grootte zwemvijver

Wilt je een serieuze zwemvijver zodat je royaal kunt zwemmen. Dan is een oppervlakte van 100 m2 aan te raden. Vindt je dat wat overdreven? Vanaf 40 m2 zijn er al serieuze mogelijkheden voor een leuke zwemvijver.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter