Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Groene haag laten aanleggen?

Een groene haag als erfafscheiding laten aanleggen in jouw tuin? Hoveniersbedrijf Roel Zuidema kan een prachtige natuurlijke erfafscheiding voor jou realiseren. Hierbij kun je kiezen uit tal van mogelijkheden zoals de laurierhaag, buxus, de beukenhaag of haagbeuk, taxus, kant-en-klare haag etc.

  • Houd je van groen in je tuin?
  • Wil je graag privacy wanneer je in de tuin zit?
  • Wil je de keuze als het gaat om het type haag wat aangelegd wordt?

Aanleg groene haag

Typen groene hagen

Bij de aanleg van groene hagen heb je keuze uit diverse soorten hagen zoals:

Aanleg beukenhaag

De beuk (Fagus sylvatica) is een plant uit de napjesdragersfamilie (Fagaceae). Het is een van nature in Europa voorkomende boom. De soortaanduiding sylvatica is afgeleid van 'silva' (= bos). We kennen 2 verschillen: een beukenhaag en een haagbeuk. Een haagbeuk is een haagbeuk. En een haagbeukenhaag is een haag die bestaat uit haagbeuken. Voorbeeld van beukenhaag zijn de beuken die dertig meter hoog langs oprijlanen van buitenplaatsen staan!

Het enige verschil tussen deze reuzen en een heggetje is dat het heggetje van jongs af aan met de heggenschaar onderhouden is. Hoe krijg je een mooie beukenhaag? De beuken kunnen in één- of twee rijen worden geplant, met ± 25 cm onderlinge afstand. Plant in een driehoeksverband (= om en om). De haag wordt dan dichter en kan smaller worden geknipt.

Aanleg buxushaag

Buxus geeft jouw erf een prachtige natuurlijke erfafscheiding. Je kunt buxus knippen in tal van vormen en maten, precies zoals je wilt. In de winter blijft buxus groen en kan jouw erfafscheiding bij sneeuwval een prachtig effect geven.

Aanleg laurierhaag

De Prunus Rotundifolia (laurier) is de meest voorkomende variëteit van de lauriersoorten. Hij wordt zeer veel gebruikt voor mooie ondoordringbare wintergroene hagen. Vooral voor hoge brede hagen is deze laurier geschikt. De plant bloeit in april met witte bloemen en in de herfst komen er zwarte bessen aan de plant. De laurier verdraagt ook schaduw. Indien er niet wordt gesnoeid krijgt de laurier witte bloemen in mei.

De laurier is een dichte, wintergroene struik die meestal snel groeit en bijzonder sterk is. Door de snelle groei moet je een laurier snoeien om hem binnen de perken te houden.

Aanleg haag als erfafscheiding

Aanleg coniferenhaag

Coniferen is een verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Het is een bijzondere familie in de huidige plantenwereld. Dat bijzondere komt vooral doordat ze geen blad hebben. De meeste soorten hebben naalden of schubben in plaats van bladeren. Ben je op zoek naar een sterke en groene erfafscheiding dan is de conifeer een aanrader Ze zijn een rijke invulling op iedere tuin en zeer geschikt om een mooie, groene, volle haag mee te creëren.

Aanleg ligusterhaag

Het geslacht liguster bestaat uit struiken met enkelvoudige, tegenoverstaande bladeren. Sommige soorten zijn bladverliezend, andere wintergroen of half wintergroen. De bloemen zijn wit en staan in dichte pluimen. De vrucht is een zwarte bes.

Aanleg groene haag

Aanleg taxushaag

Een taxushaag is ideaal voor zowel grote als kleine tuinen. De taxus is een sterke plant die het hele jaar door mooi groen blijft en heel oud kan worden. Als haag is de taxus geliefd om z’n stevige, dichte structuur. De taxus heeft dan ook alle eigenschappen die je van een haagplant mag verwachten. Hij is wintergroen en goed bestand tegen koude. Hij is erg makkelijk te snoeien en kan ook in mooie vormen geknipt worden.

Bestelling, levering en aanleg groene hagen

Voor de aanplant van een haag leveren wij alle soorten en maten.

Waarom aanleg groene haag uit handen geven?

Om deze redenen laat je de aanleg van je groene haag door ons verzorgen.

  • Deskundig advies m.b.t. de beste haag passend in jouw tuin
  • Vakkundige plaatsing: juiste ondergrond, voldoende water
  • Bestelling en levering van de haag regelen wij voor je
  • Wij verwijderen de oude haag en nemen het afval mee
  • Desgewenst verzorgen wij het periodieke snoeiwerk

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | Website door Webba
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter