Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Aanleg halfverharding in de tuin

Halfverharding in de tuin laten aanbrengen? Wij kunnen binnen jouw  tuin ook halfverharding aanbrengen door grind, houtsnippers of split. Grind of split kan een uitstekende functie vervullen bij jouw  terras, wandelpaadjes, etc.

Wat is halfverharding?

Halfverharding is een veelomvattend begrip. Waar normaal gesproken vaak gekozen wordt voor tegels of stenen voor bestrating in de tuin kun je ook kiezen voor een tussenweg. Materialen zoals grind, split, steenslag, boomschors en houtsnippers vallen bijvoorbeeld onder halfverharding. Klanten kiezen voor halfverharding omdat dit een natuurlijk aanzicht geeft in de tuin. Een andere motivatie kan zijn dat men (eventuele ongewenste) bezoekers aan kan horen komen.

aanleg halfverharding tuin

Voordeel van halfverharding

Het grote voordeel van halfverharding is dat het goed waterdoorlatend is. Met die kanttekening dat de fundering en de ondergrond dit uiteraard ook moeten zijn. Doordat het regenwater wegzakt is er minder kans op vorming van plassen in de tuin.

Halfverharding en auto's

Voor de aanleg van een oprit kan ook halfverharding gebruikt worden. Denk  bijvoorbeeld aan steenachtige halfverhardingen. Belangrijk is dat dit bestand is tegen het gewicht van de auto. Wij kunnen je hier gericht over adviseren.

Split in de tuin

Siersplit geeft een stabielere laag dan met grind, en is derhalve geschikt voor "halfverharding" en decoratie. Split wordt met name gebruikt als afwerkingsproduct voor een onderhoudsarme tuin. Bijvoorbeeld voor de sier, aanleg voor een tuinpad, terras of oprit. Niet ieder splitsoort is overigens geschikt voor jouw oprit, dit is afhankelijk van de hardheid van het split.

Onderhoud halfverharding

Wat betreft het onderhoud van halfverharding gelden de volgende uitgangspunten:

  • De bovenste laag van de verharding zal met regelmaat aangevuld moeten worden.
  • Onkruid dient met de hand verwijderd te worden. Door regelmatig te harken krijgt onkruid minder kans.
  • Om algengroei te voorkomen is het verstandig te zorgen dat water wat blijft staan weggehaald wordt.

Grint in de tuin

Rood grint tuin als verharding

Anti worteldoek om onkruidgroei tegen te gaan

Anti worteldoek is bij uitstek geschikt om onkruidgroei bij half verhardingen te voorkomen. Grind, split, houtsnippers of andere half verhardingen worden vaak rechtstreeks op de aarde of het zand aangebracht waardoor het onkruid van onder af door de half verharding heen groeit. Onkruidbestrijding zonder te grijpen naar chemische middelen wordt dan bijna onmogelijk. Wanneer wij jouw halfverharding aanleggen kiezen wij voor het plaatsen van anti worteldoek. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen!

Grindplaten voor oprit wandelpad

Een grindplaten systeem is geschikt voor zeer veel doeleinden. Het is bovendien zeer duurzaam, schokbestendig en ze hebben een zeer hoge belastbaarheid. De platen zijn toepasbaar bij parkeerplaatsen, oeverbescherming, opritten, bermversteviging, half verharding rond bomen en in tuinen, tuinpaden enz.

Levering grind, split, houtsnippers, grindplaten

Wij leveren alle soorten halfverharding zoals grind, houtsnippers, en split maar ook grindplaten. Wij nodigen je graag uit bij onze vaste leverancier om het ruime aanbod te bekijken

Wat kunnen wij voor je doen?

Je kunt ons inschakelen voor de aanleg of de herbestrating van jouw oprit.

  • Wij combineren kennis en ervaring. Ofwel je krijgt professioneel advies op maat.
  • Wij ontzorgen je van A tot Z.
  • Tal van tevreden klanten gingen je voor

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | Website door Webba
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter