Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Aanleggen bestrating terras tuin

Voor de aanleg van het tuinterras zijn er tal van mogelijkheden qua sierbestrating in kleur afwerking en materiaal. Om tot de juiste steensoort te komen voor het terras moet er een keuze gemaakt tussen deze verschillende producten. Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg van de bestrating op jouw tuinterras. In samenwerking met onze leveranciers maken we van jouw terras een heerlijke comfortabele plek in de tuin.

De kleur en legverbanden

De kleur is afhankelijk van een aantal factoren. Deze moet nauw aansluiten bij jou smaak en passen in het beeld en de stijl die je voor ogen hebt. Terras bestrating is in vele varianten te krijgen. Deze kunnen we ook weer onderverdelen in afmeting en verschillende kleur.

Aanleg bestrating Terras

Soort bestrating: voor terras, oprijlaan, voetpaden,  

Wat voor soort sierbestrating wilt je? Er zijn tal van mogelijkheden zoals:

Getrommelde stenen

Door het trommelen van stenen worden de strakke betonstenen machinaal verouderd. Hierdoor krijgen de stenen een natuurlijke en nostalgische uitstraling. Trommelstenen zijn er verschillende formaten, diktes en kleuren

Getrommelde stenen voor aanleg terras tuin

Terrastegels

De terrastegels gestraald en gecoat hebben een aantal specifieke eigenschappen. De tegels hebben een enigszins ruw oppervlak, waardoor de tegels niet snel glad en gevaarlijk worden bij regenval. Daarnaast zijn de tegels voorzien een coating die de tegels perfect beschermd tegen vetten en mossen. Hierdoor wordt ook het onderhoud zeer gemakkelijk

Natuursteen

Natuursteen wordt rechtstreeks uit de natuur gewonnen en komt voor in veel verschillende soorten. Bijvoorbeeld graniet, leisteen, zandsteen, basalt, hardsteen etc.

Zandsteen als terrastegel bij sierbestrating terras

Betontegels

De betontegel is één van de goedkoopste tegels en zeer geschikt om bijvoorbeeld een pad of terras aan te leggen voor een betaalbare prijs

Betontegel aanleg sierbestrating terras

Siertegels

Terrastegels kunnen heel verschillende uitstralingen hebben. Wil je zacht, exclusief, chique of functioneel? Er is voor elk van deze stijlen een terrastegel leverbaar. Daarom kun je in elke tuinstijl een geschikte terrastegel van jouw smaak gebruiken.

Ondergrond van sierbestrating

  • Een stevige fundering aanleggen wordt uitgevoerd door de grond af te graven tot op het vaste waar niet in gegraven is (harde vaste laag meestal op zo'n 20 a 30 cm)
  • Er wordt vervolgens een laag gebroken puin aangebracht en deze wordt ingetrild met de trilplaat. Vervolgens komt er een laag van 15 cm zand overheen.
  • Dit zand wordt ingewaterd zodat het een vaste keiharde laag gaat vormen.
  • De volgende dag zal de gehele zandbaan tot een zeer stevig zandbed gevormd zijn.

Bestrating netjes afwerken voor oplevering

De afwerking van de sierbestrating zal uitgevoerd worden met gepast materiaal. Een terrastegel zal door de midden gezaagd worden met een diamant slijper om zo de strakke functie te behouden. Een betonnen klinker kan gehalveerd worden met de stenen knipper.

terras aanleggen tuintegels

Aftrillen en invegen bestrating

Als de bestrating geplaatst is moet het straatwerk worden afgetrild. Voor het aftrillen moet het straatwerk ingeveegd zijn met zand. Het beste kun je hier brekerzand voor gebruiken. Dit is scherp zand wat goed vast tussen de voegen gaat zitten. Nadat alles is getrild strooi je het straatwerk af met straatzand wat je enige dagen laat liggen en tussendoor ingeveegd.

Afwerken met voegmortel tussen stenen

Voegmortel is een voegmiddel wat gebruikt wordt voor het invoegen van diverse bestratingen die niet door gemotoriseerd verkeer worden belast zoals terrassen en tuinpaden. Voegmortel is slijtvast en blijvend bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal wordt niet uitgespoeld, is scheurvrij en krimp vast, uithardend. De voegmortel hecht uitstekend aan de omliggende bestrating, is water doorlaatbaar en vorst- en weersbestendig.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Hovenier Roel Zuidema verzorgt het complete proces rondom het aanleggen van uw tuinterras. Van het ontwerp tot aan de oplevering.

  • Wij starten met een ontwerp. Jouw wensen in combinatie met onze kennis en ervaring maken een passend ontwerp.
  • Je hebt de gelegenheid om mee te gaan naar onze vaste leverancier waar je een aantal voorbeeldtuinen/terrassen kunt bekijken.
  • Je maakt een definitieve keuze qua materiaal
  • Wij verzorgen de complete levering en aanleg van jouw tuinterras

Je kunt hovenier Roel Zuidema inschakelen voor een compleet tuinontwerp met hierbij de ontwerp van bestrating en desgewenst het onderhoud van bestrating.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | Website door Webba
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter