Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Professionele aanleg tuinverlichting

Voor de professionele aanleg van tuinverlichting kun je terecht bij Hovenier Roel Zuidema. Natuurlijk begint het aanleggen van tuinverlichting met een goed tuinontwerp en ontwerp tuinverlichting.

De functie van tuinverlichting

Wij zien dat klanten kiezen voor tuinverlichting om meerdere redenen:

  • Men een gezellige sfeer wil creeren.
  • Praktische functie (creeren van licht zodat ongelukken voorkomen worden)
  • Klanten verlichting willen hebben die aansluit bij de tuin.
  • Inbraakwerende functie

Het eerste wat wij doen wanneer een klant met een aanvraag voor tuinverlichting komt is het bepalen van het doel. Je kunt je voorstellen dat in een sfeervolle landelijke tuin geen grote scherpe lampen worden opgesteld.

Aanleg tuinverlichting

Materialen verlichting in de tuin

Voor het aanleggen van de elektriciteit buiten gebruiken wij (spat)waterdicht materiaal met minimaal een IP44 vermelding. De elektra in de tuin moet namelijk weer-en waterbestendig zijn. Tuinverlichting is verkrijgbaar in vele soorten en vormen, zowel brandend op 230 volt als op 12 volt. Voor laatstgenoemde heb je een transformator nodig die de gewone 230 volts spanning terugbrengt naar 12 volt.

Elektriciteit, bedrading en kleurcodes

Elektriciteit, bedrading en kleurcodes, bij het aanleggen en gebruiken van de elektrische bedrading wordt gebruik gemaakt van installatiedraden, kabels en snoeren. Installatiedraden bestaan uit een massief koperen kern met een doorsnede-oppervlak van 1,5 tot 4 mm2, met daaromheen een isolatielaag van vinyl (VD-draad). 

aanleg tuinverlichting

LED Tuinverlichting of halogeen tuinverlichting

Er zijn tal van mogelijkheden om jouw tuin sfeervol maar ook energiezuinig te verlichten. LED buitenverlichting is weliswaar in de aanschaf vaak nog iets duurder dan halogeen, onder aan de streep ben je toch voordeliger uit. LED tuinverlichting verbruikt veel minder energie dan halogeen.

Aanleg tuinverlichting

Na het ontwerp en het opstellen van het lichtplan dient de verlichting aangelegd te worden. Wij zorgen dat de elektriciteit goed aangesloten worden zodat je vanuit huis, de garage of vanaf de veranda de verlichting kunt bedienen. Wij adviseren klanten om een tekening op te stellen waarop staat waar de bedrading ligt. Mocht er ooit verbouwd gaan worden dan kan dit vlot teruggevonden worden. Uiteraard kunnen wij je hier ook bij helpen.

Wat kunnen wij voor je doen:

Wij kunnen voor jou het ontwerp van de tuinverlichting en de aanleg van tuinverlichting verzorgen. Dit betekent dat wij in samenspraak een lichtplan opstellen. Het doel van de verlichting wordt bepaald. Wij kunnen je, in samenspraak met onze leveranciers, tal van vormen en soorten verlichting aanbieden. Wanneer je de keuze hebt gemaakt starten wij met de aanleg van de tuinverlichting. Hierbij nemen wij aspecten als praktisch gemak en veiligheid in ogenschouw.

Onderhoud tuinverlichting

Het onderhoud van de tuinverlichting kun je natuurlijk ook zelf doen. Maar wil je het uitbesteden als onderdeel van het tuinonderhoud dan kunnen wij dit prima voor jou uitvoeren.

  • Zorg er in ieder geval voor dat je je tuinlampen eens per jaar, bijvoorbeeld in het voorjaar, afneemt met een schone doek en warm water.
  • Gebruik een niet agressief en pH-neutraal reinigingsmiddel en gebruik nooit schurende middelen of gereedschappen

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

 

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | Website door Webba
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter