Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Boom uit de tuin laten verwijderen

Wil je een boom laten verwijderen uit de tuin? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verzorgen het helemaal voor jou. Dit doen wij met zo min mogelijk overlast en daarna ruimen wij alles netjes op!

Maar waarom wil je die boom uit de tuin verwijderen?

Er kunnen vele redenen voor jou zijn waarom je de boom uit de tuin wilt laten verwijderen, zoals..

  • ..dat de boom te dicht op de erfgrens groeit en daardoor overlast bij de buren bezorgt, zoals een overschot aan schaduw en blad in de tuin;
  • ..het rieten dak van je huis niet goed droogt omdat de boom te dicht op het huis staat;
  • ..er te veel groene aanslag op de dakpannen zit;
  • ..een eventuele herinrichting van jouw tuin;
  • ..een eventuele verbouwing in jouw tuin;
  • ..een overschot aan dood hout in jouw boom;
  • ..een zieke boom;
  • ..wortels die het pad omhoog drukken.

Er zijn vele redenen om een boom te laten vellen. Bij een aantal redenen moet je rekening houden met de zorgplicht die je hebt m.b.t. de omgeving.

Een boom uit jouw tuin verwijderen?

Mag ik zomaar een boom laten kappen?

Het is belangrijk om te weten dat je niet zomaar elke boom mag laten kappen. Je moet bij de gemeente navragen aan welke voorwaarden je moet voldoen om een boom te laten verwijderen en of je een kapvergunning nodig bent. Vaak is een maximale diameter of omtrek aangegeven (op een bepaalde hoogte) tot welke je een boom zonder kapvergunning mag laten vellen.

> Je kunt dit ook zelf online controleren op het omgevingsloket.

Wat komt allemaal kijken bij het kappen van een boom?

Wanneer je een eventuele kapvergunning hebt komen we langs om de situatie te beoordelen. We gaan namelijk niet zomaar aan de slag. Een aantal belangrijke dingen moeten we vooraf bekijken. Staat de boom dicht op een gebouw? Dan zijn er maatregelen nodig om te voorkomen dat er schade ontstaat aan het desbetreffende gebouw. Dat betekent dat wij onze specialisatie in boomklimmen gebruiken om de boom ‘uit te kleden’, zoals dat heet. We kleden de boom tak voor tak uit om vervolgens de stam te verwijderen. Wij zijn opgeleid in het boomklimmen en kunnen het kappen veilig uitvoeren.

Zit er al dood hout in de boom en is het noodzakelijk dit eerst te verwijderen? Dood hout brengt altijd risico met zich mee, dus ook dat zullen we vooraf goed moeten beoordelen.

Heeft de boom alle ruimte om te vallen? Wanneer dat zo is moeten we er zeker van zijn dat wanneer de boom valt, deze geen rare bewegingen maakt en plotseling een andere kant opvalt. Een goede houthakker kan dit beoordelen en weet precies hoe dit aangepakt moet worden. Maar veiligheid voor de omgeving is uiteraard een must. Daarom werken wij altijd met hulpmiddelen zodat wij de boom kunnen sturen.

Kortom, we kijken vooraf wat we nodig zijn zodat er geen onverwachte dingen gebeuren of onverwachte kosten ontstaan.

Een boom uit jouw tuin verwijderen?

Zodra de boom gekapt is..

Is de boom eenmaal gekapt? Blijven er stukken stam en takken over? En blijft de stobbe in de grond over? Wat er met het hout en de versnipperde takken gebeurt bepaal je zelf. Wij kunnen het voor je afvoeren, maar je mag het natuurlijk ook zelf houden. De snippers kun je b.v. gebruiken in de tuin.

De stobbe in de grond kun je laten verwijderen. Dit kan echter wel extra werk betekenen. Je hebt vaak zware hulpmiddelen nodig om de stobbe uit de grond te trekken. Het is handig om dit vooraf te weten, omdat we dan iets meer van de stam laten staan. Hierdoor kunnen we dat deel gebruiken voor de hefboomwerking. Dat wil zeggen: hoe langer de hefboom, hoe minder kracht we nodig zijn. De stobbe kunnen we met een stobbefrees voor je wegfrezen tot 30 centimeter onder het maaiveld..

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter