Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Dode takken verwijderen uit bomen

Dode takken uit een boom laten verwijderen? Hovenier Roel Zuidema verwijdert dode takken uit bomen. Wij verzorgen het complete onderhoud aan bomen en zijn gespecialiseerd in boomklimmen. Elke boom heeft wel één of meerdere dode takken. Kleinere takken waaien er wel uit en zouden geen problemen moeten opleveren. Alhoewel dit ook niet altijd het geval is. Wanneer een kleine tak echter op je auto valt, dan heb je wel een deuk in je auto en dus toch een probleem. Laat staan wanneer een grote dode tak naar beneden komt en iemand raakt! Wanneer de boom op jouw grond staat dan ben jij verantwoordelijk.

Dit vinden verzekeringsmaatschappijen ook. Zij worden steeds kritischer bij het beoordelen van aangemelde schadeclaims m.b.t. omgewaaide bomen of schade door dode takken.

Controleer dus regelmatig of er dode takken in de bomen zitten en verwijder deze op tijd of laat het over aan ons. Wij zijn gespecialiseerd in het ‘boomklimmen’ en het verwijderen van dode takken.

Verwijderen van dode takken

Hoe ontstaan dode takken en hoe herken ik ze?

Dode takken of dood hout kunnen door meerdere oorzaken ontstaan. Soms is de oorzaak echter niet even duidelijk aan te geven. Enkele oorzaken zijn:

  • Beschadiging van de tak
  • Lichtgebrek
  • Verstoring in vaatstelsel van de boom
  • Te natte bodem
  • Verontreiniging van de bodem
  • Te sterk verdichte bodem; slechte doorlating van vocht, lucht en weinig bodemleven.

In de zomer zijn dode takken niet zo moeilijk te herkennen. Ze dragen namelijk geen blad. In de herfst of winter is dit wat lastiger te beoordelen omdat geen enkele tak blad draagt. Wil je toch weten of je te maken hebt met dode takken? Schraap een stukje van de bast weg. Heeft de tak onder de bast een bruine kleur dan is dit een teken dat het hout dood is. Is de tak niet dood dan zie je een groen

Soms zie je aan de buitenkant kleine oranje spikkeltjes. Dit is de meniezwam. Deze zwam zit meestal op dood hout.

Offerte aanvragen

Tuinonderhoudscontract afsluiten?

Wil je een offerte aanvragen voor het onderhoud aan bomen, het verwijderen van takken of andere boomgerelateerde taken.

Wij helpen je graag!

 

Offerte aanvragen

je mag ook bellen met: 0528 35 41 96

Gevaarlijke dode takken

Een groot misverstand wat wij (veel) tegenkomen is dat mensen denken dat bij rustig weer dode takken geen kwaad kunnen. Dit is echter niet helemaal waar. Een dode tak kan op elk moment naar beneden komen. Wanneer de tak verrot genoeg is kan het zijn eigen gewicht niet meer dragen en knapt hij af.

Grote takken zijn natuurlijk het gevaarlijkste. Je hebt vast weleens van de term ‘widowmaker’ (weduwe-maker) gehoord. Houthakkers in Amerika gebruiken deze term voor de takken die een houthakker kunnen raken waarbij hij of zij het niet overleeft. De vrouw blijft achter als weduwe.

Elke dode tak is in potentie een gevaar voor de omgeving en personen.

Stormschade en dode takken

Makkelijker te herkennen voor veel mensen zijn dode takken die van bomen afvallen op het moment dat er sprake is van storm. Je hoeft het journaal maar aan te zetten om je bewust te worden van de (soms verschrikkelijke) gevolgen door storm. Vaak blijft het niet omgewaaide takken, ook complete bomen waaien om en vallen op huizen of auto's. 

Dode takken verwijderen uit bomen

Wat hebben dode takken te maken met zorgplicht?

Bij zorgplicht denk je aan de zorg voor anderen; je bent/voelt je verplicht te zorgen voor anderen. Maar dit is maar één van de betekenissen. Het heeft namelijk ook betrekking op bomen die op jouw grond staan.

Je bent wettelijk verplicht zorg te dragen voor de veiligheid van de omgeving van die bomen. Je moet dus regelmatig de bomen controleren. Niet alleen op dode takken, maar je dient ook te controleren of de boom gezond is.

Of een boom gezond is kun je niet altijd zelf zien en dit kun je daarom het beste overlaten aan specialisten.

Boomklimmen en dode takken

Wanneer je vroeger in een boom klom keek je vaak goed uit waar jij jouw voet plaatste. Je liep immers het risico uit de boom te vallen. ‘Boompje klimmen’ heet tegenwoordig gewoon boomklimmen en is een echte vaardigheid. Hovenier Roel Zuidema en zijn team zijn gecertificeerd boomklimmers. Wil je dode takken uit een boom laten halen dan organiseren wij dit voor je. Onze medewerkers zijn opgeleid in het boomklimmen en kunnen op een veilig manier in uw boom werken.

Op het moment dat je de situatie aan ons voorlegt maken wij een werkplan + risico inventarisatie. Aan de hand daarvan bepalen we welk materiaal we gebruiken en hoe we de dode takken op de meest efficiente wijze kunnen verwijderen.

Dode takken uit bomen verwijderen

Bij het boomklimmen wordt gebruik gemaakt van touwen, klimgordels, haken, stijgklemmen enz. Dit zijn de basismaterialen om te klimmen. Daarnaast maken wij als boomverzorgers gebruik van gereedschappen, zoals snoeischaren, zagen en zelfs kettingzagen.

Voordeel hiervan is dat we heel gericht kunnen werken, ook wanneer een boom moet worden geveld als die vlak naast het huis staat. De wijze waarop is afhankelijk van de situatie. Nadeel is dat de voorbereiding meer tijd kost.

Overzicht kosten

De investering voor het inhuren van een boomverzorger omvat drie aspecten. Het uurtarief, het materieel en de afvoer het materieel. 

TARIEF

€ 45,- excl btw per uur (per persoon)


(i.v.m. met veiligheid en efficiënt werken komen we altijd met 2 boomverzorgers)

MATERIAAL

Takkenhakselaar 

p/dag

€150,- exclusief BTW en exclusief brandstof 


(verwerkt takhout tot een diameter van 18 cm daarboven is het brandhout)

Stobbenfrees 

p/dag

€ 180,- exclusief BTW en exclusief brandstof

 

AFVOEREN HOUTSNIPPERS

6 kuub container

inclusief transport en verwerken recycling groenafval

€ 200,- exclusief btw

10 kuub containers

inclusief transport en verwerken recycling groenafval

€ 385,- exclusief btw 

Waarom kies je voor hovenier Roel Zuidema

Samenwerken met Hovenier Roel Zuidema? Wij zijn gespecialiseerd in boomverzorging. Dit zijn de voordelen:

  • Wij zijn erkend boomklimspecialist
  • Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring in het hoveniersvak
  • Indien gewenst verzorgen we de afvoer van het takkenmateriaal
  • We beschikken over de juiste kennis en de juiste materialen


Offerte aanvragen

Tuinonderhoudscontract afsluiten?

Wil je een offerte aanvragen voor het onderhoud aan bomen, het verwijderen van takken of andere boomgerelateerde taken.

Wij helpen je graag!

 

Offerte aanvragen

je mag ook bellen met: 0528 35 41 96

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | Website door Webba
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter