Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Klimop (hedera) uit bomen verwijderen

Heb je last van klimop die de bomen in de omgeving van jouw woning of bedrijfspand aantast? Hovenier Roel Zuidema is gecertificeerd boomklimmer en boomverzorger. Wij kunnen het onderhoud aan bomen voor je verzorgen.

Begroeiing door klimop

Je hebt vast wel eens een huis gezien waarvan één of meerdere muren geheel begroeid zijn met klimop. Dat geeft mooie rustieke plaatjes. Maar is het slecht voor de woning? Dat hoeft niet zolang de muur geen scheuren of gaten heeft waar de klimop in kan groeien. De klimop gebruikt namelijk hele kleine hechtwortels die alleen aan de oppervlakte van de muur hechten.

In zo’n klimop leven veel dieren, vooral insecten, maar ook sommige vogels en andere dieren vinden het heerlijke plekken om zich te verschuilen of te nestelen. En juist dat vindt niet iedereen een prettig idee. Een voordeel van begroeide muur is de extra isolatie die het geeft. Of dit ook geldt voor een boom bespreken we in dit artikel.

Verwijderen van klimop in de bomen

Heeft de boom last van de klimop?

Veel mensen denken dat de klimop schadelijk is voor een boom wanneer deze langs de stam is overwoekerd. De meningen in tuinland lopen hierover nogal uiteen. Wat wel duidelijk is dat wanneer de klimop over de takken gaat groeien, een probleem kan ontstaan. De takken moeten ook het gewicht van de klimop dragen waardoor de boom zijn voedsel daarvoor gaat gebruiken.

Gevolg kan zijn dat de boom minder snel groeit, minder blad gaat dragen en vatbaar wordt voor ziekten en schimmels. Wanneer dit gebeurt zal de boom het uiteindelijk afleggen. Dit moet je dus wel op tijd moet onderkennen. Het is trouwens zo dat een klimop wel 400 jaar oud kan worden; ouder dan veel andere bomen.

Klimop en de boomstam

Is alleen de stam begroeid, dan hoeft het geen probleem te zijn voor de boom. Het is niet zo dat de klimop water of voedsel gebruikt wat voor de boom bestemd is. Vocht haalt de klimop alleen uit de buitenste schors van de boom en via de wortels is het in verhouding ook weinig waar bomen veel grotere en diepere wortels hebben.

Waar schuilt het gevaar?

Op het moment dat de hedera of klimop de complete boom bedekt dan krijgt de boom te weinig zonlicht en te weinig voedsel. Het zonlicht is cruciaal voor de groei van de boom. Wat ontstaat zijn dode takken. Deze dode takken kunnen een gevaar vormen voor de omgeving. Op het moment dat het hard waait of stormt kunnen takken losraken en voor gevaarlijke situaties zorgen. 

Klimop uit bomen verwijderen

Klimop verwijderen?

Besluit je toch de klimop uit de boom te laten verwijderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verwijderen de klimop met zo min mogelijk schadelijke gevolgen voor de boom. Want soms gaan mensen te ruig aan het werk. Vaak hakken of zagen ze de klimop rondom de boom door waarbij de boom onherstelbaar kan worden beschadigd.

Het moet met beleid gebeuren en de klimop moet in z’n geheel worden verwijderd, dus tot aan de hoogste takken. En om bij die hoge takken te komen kunnen we gebruik maken van de boomklimtechnieken die wij beheersen.

Bij boomkimmen maken we gebruik van allerlei hulpmiddelen als touwen, klimgordels, haken, stijgklemmen enz. We kunnen tot op grote hoogte werken waarbij we de veiligheid van onszelf, maar ook die van de omgeving garanderen. Onze medewerkers hebben speciale opleidingen gevolgd hiervoor en zullen alles netjes kunnen verwijderen. Wel is het zo dat de voorbereiding voor het boomklimmen iets meer tijd kost, maar dan weet je wel zeker dat het goed en veilig gebeurt.

Overzicht kosten

De investering voor het inhuren van een boomverzorger omvat drie aspecten. Het uurtarief, het materieel en de afvoer het materieel. 

TARIEF

€ 45,- excl btw per uur (per persoon)


(i.v.m. met veiligheid en efficiënt werken komen we altijd met 2 boomverzorgers)

MATERIAAL

Takkenhakselaar 

p/dag

€150,- exclusief BTW en exclusief brandstof 


(verwerkt takhout tot een diameter van 18 cm daarboven is het brandhout)

Stobbenfrees 

p/dag

€ 180,- exclusief BTW en exclusief brandstof

 

AFVOEREN HOUTSNIPPERS

6 kuub container

inclusief transport en verwerken recycling groenafval

€ 200,- exclusief btw

10 kuub containers

inclusief transport en verwerken recycling groenafval

€ 385,- exclusief btw 

Waarom kies je voor hovenier Roel Zuidema

Samenwerken met Hovenier Roel Zuidema? Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud aan bomen. Dit zijn de voordelen:

  • Wij zijn erkend boomklimspecialist
  • Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring in het hoveniersvak
  • Indien gewenst verzorgen we de afvoer van het takkenmateriaal
  • We beschikken over de juiste kennis en de juiste materialen

Ook interessant ...

Heb je deze artikelen al gelezen?


Offerte aanvragen

Tuinonderhoudscontract afsluiten?

Wil je een offerte aanvragen voor het onderhoud aan bomen, het verwijderen van takken of andere boomgerelateerde taken.

Wij helpen je graag!

 

Offerte aanvragen

je mag ook bellen met: 0528 35 41 96

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | Website door Webba
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter