Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Snoeien van (te) grote bomen

Er wordt niet altijd goed advies gegeven of nagedacht bij de aankoop van bomen of struiken. Gevolg is dat deze soms in te kleine tuinen worden gepland. En wanneer de tijd of kennis ontbreekt om de bomen op tijd te snoeien, waardoor ze in toom kunnen worden gehouden, gaan ze een probleem vormen. Vooral in de kleine stadstuinen en niet al te grote tuinen in de buitenwijken.

Zo kunnen de bomen te groot worden en scheef gaan groeien, waardoor het probleem zich verplaatst naar de buren met alle gevolgen van dien. Denk maar eens aan de ‘Rijdende Rechter’.. hoe vaak heeft hij niet moeten bemiddelen bij problemen die veroorzaakt zijn door de bomen van de buren?

Wat zijn te grote bomen of struiken?

Wat de één te groot vindt, kan de ander juist mooi vinden. Over het algemeen wordt er hinder ondervonden van een boom of struik, vaak omdat deze te groot is. Soms ben je het zelf, maar vaak zijn het (ook) de buren. Ook veroorzaakt dood hout in grote bomen of struiken vaak een probleem. Daarnaast hebben grote bomen vaak een groot wortelstelsel, en iedereen weet dat wortels van bomen (bijna) alles aan de kant drukken om te kunnen groeien.

Snoeien van te grote bomen

Gevolgen van een te grote boom

In het artikel over dode takken/hout wordt uitgelegd dat je zorgplicht hebt m.b.t. de bomen en struiken op jouw stukje grond. Jij bent in principe verantwoordelijk voor alle gevolgen wanneer zich problemen voordoen. Op tijd maatregelen nemen is hierbij belangrijk. Wij kunnen je daarbij helpen, ook wanneer het om lastige situaties gaat zoals een boom vlak naast een huis.

Snoeien/kappen door klimmen

Om lastige bomen te kunnen snoeien maken wij gebruik van het boomklimmen. We klimmen letterlijk met onze gereedschappen in de boom. Hierbij snoeien of verwijderen wij de boom door deze tak voor tak ‘uit te kleden’ met zo min mogelijk gevaar voor de omgeving

We zijn gespecialiseerd in het boomklimmen en hebben daar speciale opleidingen voor gevolgd. Bij het boomklimmen wordt gebruik gemaakt van touwen, klimgordels, haken, stijgklemmen enz. Dit zijn de basismaterialen om te klimmen. Daarnaast hebben wij als boomverzorgers gereedschappen nodig, zoals snoeischaren, zagen en zelfs kettingzagen.

Voordeel hiervan is dat we heel gericht kunnen werken, ook wanneer een boom moet worden geveld die vlak naast het huis staat. De wijze waarop is afhankelijk van de situatie. Nadeel is dat de voorbereiding meer tijd kost. Wanneer een boom geheel wordt gekapt blijft de stobbe in de grond over. Deze in zijn geheel verwijderen is een hele klus en soms onmogelijk zonder daarbij extra werk of schade te veroorzaken. Daarom wordt deze met de stobbefrees tot 30cm onder het maaioppervlak verwijderd. De snippers, ook die van de takken, worden door ons afgevoerd of kun je zelf gebruiken in de tuin.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter