Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Knotten van knotwilgen

Snoeien van knotwilgen of het knotten van knotwilgen is nodig wanneer je wilt dat uw bomen er in goed verzorgde staat bij staan. Wij zijn je van dienst bij het knotten van knotwilgen. Uiteraard beschikken wij over de juiste gereedschappen om deze werkzaamheden professioneel voor je te kunnen uitvoeren zoals een hoogwerker.

Knotwilgen onderhouden

Knotwilgen zijn oer Hollandse bomen. Je ziet knotwilgen vaak in landschappen en in de polder langs sloten. Tegenwoordig is een knotwilg ook een populaire boom in tuinen. De boom groeit snel, maar door deze boom ieder jaar te snoeien blijft deze redelijk compact. Kortom een mooie karakteristieke en aanvulling in een landschappelijke tuin. Idealiter wordt de boom op een hoogte van zo’n twee meter gesnoeid.

Knotwilgen snoeien

Snoeien brengt nieuwe scheuten

Uit de knot die dan geleidelijk aan ontstaat, groeien al vrij snel nieuwe jong takken. De knot en de stam eronder is dan zogezegd het “oude” gedeelte van de boom, die met de jaren dikker wordt. Het is een prachtige gewaarwording dat een knotwilg zo’n ingrijpende snoeibeurt iedere keer weer overleefd. En dat na het herstellen van de snoeiwonden weer nieuwe scheuten worden aangemaakt.

Wanneer snoeien en/of planten van een knotwilg?

Snoeien en/of planten van een knotwilg kan van november tot maart. Maar gezien de kans op vorst is eigenlijk de meest ideale periode eind februari tot en met maart.

Knotwilgen laten snoeien

Recycling snoeihout

Uiteraard recyclen wij waar mogelijk jouw snoeihout. Vaak is dit te hergebruiken in uw tuin. Bovendien is snoeihout om praktische reden makkelijker te versnipperen en dan af te voeren. 

Professionele tuingereedschappen

Hoveniersbedrijf Roel Zuidema beschikt over professionele tuingereedschappen zoals een takkenhakselaar, versnipperaar of stobbenfrezer. Uiteraard verhuren wij deze gereedschappen ook. Behalve het knotten van de knotwilgen kun je bij ons ook terecht voor de complete boomverzorging

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter