Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Weinig zonlicht in jouw huis of tuin?

Wil je ook genieten van meer licht in huis? Bomen kunnen de lichtinval in jouw woning en tuin flink beperken. De meest effectieve manier is om de boom helemaal te verwijderen. Een andere optie is om de takken te snoeien. Dit is een professionele klus die wij bij hovenier Roel Zuidema perfect voor jou kunnen regelen. Wil je meer weten over wat weinig zonlicht doet met jouw huis en wat de oplossingen zijn? Lees dan gauw verder!

De gevolgen van te weinig zonlicht in de tuin

Wanneer een grote boom het zonlicht beperkt in de tuin, ligt de tuin voor het grootste gedeelte van de dag in de schaduw. Hierdoor kunnen veel planten moeilijk groeien en gezond blijven. Als gevolg hiervan kunnen veel planten doodgaan. Het is simpelweg te donker en te koel in de tuin.

Doordat er weinig zonlicht valt in de tuin en op het huis, kun je problemen met een overschot aan water ervaren. Het dak kan bijvoorbeeld vochtig blijven en er kan een groene aanslag ontstaan op het dak. Ook mos groeit perfect in een koele en vochtige situatie. Voor je het door hebt, is jouw gazon meer mos dan gras.

Rieten daken hebben het zwaar te verduren wanneer er te weinig zonlicht is. Wanneer er zware regenval is en er geen zonlicht is om het riet te drogen, blijft het riet nat. Dit is zeer slecht voor de kwaliteit van het riet en het riet kan gaan rotten. Zowel voor jouw tuin, als jouw huis is het van groot belang dat er genoeg zonlicht mogelijk is.

Geen zonlicht door bomen in huis

Wat zijn de oplossingen?

Te weinig zonlicht? Daar moet iets aan gedaan worden. Wanneer de boom op jouw grond staat, is het erg eenvoudig om zelf de oplossing hiervoor te verzinnen. Wanneer de boom niet op jouw grond staat, is het soms lastiger om in overleg een goede oplossing te vinden voor het probleem. Je het altijd twee opties wanneer je weinig zonlicht ontvangt door een grote boom, namelijk;

  • Je kiest er voor om de hele boom te laten verwijderen. Op deze manier geniet je van veel meer zonlicht en hoef je niet ieder jaar te snoeien. Deze optie is vaak de beste optie bij oude bomen, of bomen die ziek zijn. De boom wordt volledig verwijderd en je geniet direct van meer zonlicht.
  • Wil je meer zonlicht, maar ook blijven genieten van de boom? Dan kan het snoeien van de boom een goede optie zijn. De takken die het zonlicht blokkeren worden vakkundig gesnoeid waardoor het zonlicht weer ruimte krijgt.

Hovenier Roel Zuidema biedt beide services aan. Wil je van de boom af, of heeft de boom een snoeibeurt nodig? Dan ben je bij hovenier Roel Zuidema aan het juiste adres.

Extra voordelig door boomklimmen

Het snoeien of verwijderen van bomen is al gauw een behoorlijk dure klus. Veel hoveniers maken gebruik van hoogwerkers of kranen om de bomen te snoeien. Dit is duur materiaal wat bij de kosten wordt berekend. Boomklimmen is een veel voordeligere optie. Daarnaast heeft deze vorm van snoeien nog meer voordelige aspecten.

Het klimmen in de boom is even effectief als wanneer er gebruik wordt gemaakt van een hoogwerker. De hoveniers kunnen precies inschatten welke takken er af kunnen en of de kroon van de boom gesnoeid moet worden. Het is daarnaast ook nog eens extra veilig. Er vallen geen ongewilde takken en het gaat er een stuk preciezer aan toe.

Wil je meer weten over onze boomklimtechnieken? 
Boomklimmen: onderhoud aan bomen

 

Geen zonlicht door bomen in huis

Dus: wil jij ook meer zonlicht in de tuin en in de woning? Wacht dan niet met het snoeien of verwijderen van de boom. Dit zijn specialistische taken die enige kennis en expertise vereisen. Ga dus niet zelf aan de slag met een snoeitang, maar kies voor een professionele aanpak. Laat hovenier Roel Zuidema jou helpen met het snoeien of verwijderen van de boom.

Geniet van een geweldige service, tegen goede voorwaarden met het beste resultaat. 

Overzicht kosten

De investering voor het inhuren van een boomverzorger omvat drie aspecten. Het uurtarief, het materieel en de afvoer het materieel. 

TARIEF

€ 45,- excl btw per uur (per persoon)


(i.v.m. met veiligheid en efficiënt werken komen we altijd met 2 boomverzorgers)

MATERIAAL

Takkenhakselaar 

p/dag

€150,- exclusief BTW en exclusief brandstof 


(verwerkt takhout tot een diameter van 18 cm daarboven is het brandhout)

Stobbenfrees 

p/dag

€ 180,- exclusief BTW en exclusief brandstof

 

AFVOEREN HOUTSNIPPERS

6 kuub container

inclusief transport en verwerken recycling groenafval

€ 200,- exclusief btw

10 kuub containers

inclusief transport en verwerken recycling groenafval

€ 385,- exclusief btw 

Ook interessant ...

Heb je deze artikelen al gelezen?


Offerte aanvragen

Tuinonderhoudscontract afsluiten?

Wil je een offerte aanvragen voor het onderhoud aan bomen, het verwijderen van takken of andere boomgerelateerde taken.

Wij helpen je graag!

 

Offerte aanvragen

je mag ook bellen met: 0528 35 41 96

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | Website door Webba
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter