Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Gazononderhoud laten uitvoeren

Gazononderhoud laten uitvoeren door een professional? Om een bestaand gazon er fraai en gezond uit te laten zien moet regelmatig aandacht worden besteed aan het onderhoud zoals maaien, harken, bemesten, sproeien, beluchten en onkruidbestrijding. Wij hebben de kennis in huis om je gazon van het juiste onderhoud te voorzien.

Diverse vormen van onderhoud

Kies je voor gazononderhoud dan heb je een aantal opties:

Aanleg, onderhoud en ontwerp tuin

Verticuteren gazon

Verticuteren van het gazon voorkomt dat jouw gazon gebrek krijgt aan zuurstof en water. Door de te dikke viltlaag te verwijderen die normaliter jouw gazon beschermt, voorkom je mosgroei.

>> verticuteren van het gazon.

Aanleg, onderhoud en ontwerp tuin

Graskanten knippen

Goed afgelijnde grasperken zien er strakker uit. Bovendien is het steken of snijden van graskanten van belang om te voorkomen dat het gazon zich uitbreidt naar de perken

>> graskanten snijden of knippen.

Aanleg, onderhoud en ontwerp tuin

Graszoden bemesten

Regelmatige bemesting is van het grootste belang om het gazon gezond en levenskrachtig te houden. Gras groeit een paar maanden krachtig en verbruikt dan aanzienlijke hoeveelheden plantenvoedsel uit de grond

Aanleg, onderhoud en ontwerp tuin

Onkruidbestrijding

Een groot aantal verschillende soorten wilde planten kunnen op gazons als lastig worden ervaren. Ze kunnen stuk voor stuk worden uitgestoken of worden verdelgd met een bestrijdingsmiddel.

>> onkruidbestrijding.

 

Gazon onderhoud

 

Gras maaien

Gazongrassen groeien snel aan het einde van de lente. Daarom moet het gras worden gemaaid. Hovenier Roel Zuidema kan jouw gras maaien met een speciale maaiservice. Afgestemd op jouw wensen en vooral ook op de behoeften van het gras en gazon. Tevens kunnen wij zorgen voor het onderhoud en maaien van bermen en sloten rond de woning of bedrijfsterrein.

Grasziekten geven schade aan uw gazon.

Jaarlijkse verjongingskuur verticuteren

September is een geschikte maand om het gazon een grote beurt te geven. Dode of slappe pollen, rottend maaisel en afval moet krachtig worden weg geharkt. Dit zorgt ervoor dat er weer voldoende lucht, regenwater en meststoffen bij de wortels kunnen komen. Aangetrapte grasvelden kunnen opgefrist worden door te prikken, daardoor kan de lucht en het vocht tot de diepste wortels doordringen zodat deze zich beter ontwikkelen.

Verticuteren Drenthe Hoogeveen en Westerbork

Ongediertebestrijding

Last van mollen in jouw gazon of tuin? Neem direct contact met ons op! Weet je waarom de rechtgeaarde tuinman zelden muzikaal is? Voor hem/haar is iedere mol een kruis.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | Website door Webba
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter