Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Grondverbetering en bemesting in de tuin

Hoveniersbedrijf Roel Zuidema kan in jouw tuin zorgen voor grondverbetering en bemesting. Het afgelopen jaar hebben jouw planten het nodige geconsumeerd. Regelmatig aanvullen van de voedselvoorraad voor het groeiseizoen is nodig. Te denken valt aan gazon, border, groentetuin of bloementuin.

Organische stof van belang voor de bodemstructuur

Organische stof kan veel water opnemen en werkt door het adsorptievermogen als mineralenbuffer, waardoor meststoffen minder makkelijk uitspoelen. In droge perioden kan de plant makkelijk het vocht uit de organische stof opnemen. Hierdoor zijn zandgronden met een hoog organische stofgehalte minder droogtegevoelig dan humusarme zandgronden. Ook komen de voedingsstoffen uit de organische stof langzaam vrij.

Grondverbetering en bemesting tuin

Meststoffen en bodemverbetering

Organische stof is belangrijk voor het bodemleven, omdat veel micro-organismen, maar ook regenwormen van de organische stof leven. Deze zorgen voor afbraak van de organische stof en een goede structuur van de grond.

Groei en een gezonde bloei

In het voorjaar is het extra belangrijk omdat jouw tuin die dan net de winter heeft doorstaan te voorzien van organische meststoffen. Daarvoor is het van groot belang dat er genoeg grondstoffen aanwezig zijn om groei en bloei mogelijk te maken. De juiste bemesting vindt je bij ons. Wij hebben verschillende soorten mest zoals:

  • Champignonmest
  • Compost Stalmest
  • Turf Molm mest

Het is vanzelfsprekend dat er bekeken moet worden welke organische mest geschikt is in jouw tuin afhankelijk per seizoen.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | Website door Webba
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter