Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Tuin op het oosten

Bij het tuinontwerp is het belangrijk om rekening te houden met de ligging van de tuin. Is uw tuin ten opzichte van de zon gericht op het oosten?

Genieten van de ochtendzon

Dan kun je volop genieten van de ochtendzon terwijl de temperatuur in uw tuin eerder daalt in de avonduren. De ligging van de tuin heeft gevolgen voor o.a. de keuze van de beplanting maar ook voor het ontwerp en de aanleg van het tuinterras of de sierbestrating.

Ligging tuin: noorden, oosten, zuiden, westen

Benut de ochtendzon!

Het voordeel van de tuin op het oosten is de ochtendzon! Een ontbijt op het terras behoort tot de mogelijkheden. Echter moet je dan het terras wel aanleggen op de juiste plaats.

Heerlijke schaduwplekken

In de tuin op het oosten hoef je niet specifiek aan de slag met het maken van schaduwplekken. Die ontstaan vanzelf in de loop van de dag. Wellicht dat je aan het eind van de dag weer kunt genieten van een beetje zon in de tuin maar overdag kun je rustig op jouw terras zitten in de schaduw.

Keuze beplanting

Je hebt bij deze tuin ruime keuze uit tal van planten. Zowel planten geschikt voor de schaduw als ook planten voor de zonnige plaatsen. Juist de variatie maakt jouw tuin boeiend.

Ligging van de tuin

Zelden is een tuin alleen gericht op het noorden. Combinaties zijn mogelijk zoals de ligging van de tuin op het noordwesten of het noordoosten. Zie ook:

Inventarisatie tuinwensen

Naast het feit dat de ligging van de tuin vaststaat is het allereerst belangrijk om te zorgen voor een inventarisatie van jouw tuinwensen. Wat voor soort tuin wil je? Een landschappelijke tuin, een dorpstuin of stadstuin, een boerderijtuin, een vijvertuin, een kindvriendelijke tuin. Wil je een kleurrijke tuin of waterornamenten in de tuin, wil je vlinders in de tuin of wil je juist vogels aantrekken?

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter