Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Tuin op het westen

Tuin op het westen? Bij het tuinontwerp is het belangrijk om rekening te houden met de ligging van de tuin. Is jouw tuin ten opzichte van de zon gericht op het westen?

Veel schaduw en zon in de avond

Dan is er 's ochtends veel schaduw en kun je in de namiddag en avond genieten van de zon.  De ligging van de tuin heeft gevolgen voor o.a. de keuze van de beplanting maar ook voor het ontwerp en de aanleg van het tuinterras of de sierbestrating.

Ligging tuin: noorden, oosten, zuiden, westen

Genieten van de middag- en avondzon!

Door jouw terras op de juiste plaats aan te leggen kunt je bij de tuin op het westen optimaal genieten van de middag- en avondzon. Aan de voorkant van de tuin hebt je in de ochtend en het begin van de middag voldoende schaduw. Een terras op deze schaduwplaats is aan te bevelen wanneer je juist van schaduw houdt.

Afwisseling zon en schaduw

In de tuin op het westen hoeft je niet specifiek aan de slag met het maken van schaduwplekken. Die ontstaan vanzelf in de loop van de dag aan de voorkant van de tuin. Deze afwisseling maakt jouw tuin juist zo spannend. Je kunt namelijk zelf kiezen.

Keuze beplanting

Je hebt bij deze tuin ruime keuze uit tal van planten. Zowel planten geschikt voor de schaduw als ook planten voor de zonnige plaatsen. Juist de variatie maakt jouw tuin boeiend.

Inventarisatie tuinwensen

Naast het feit dat de ligging van de tuin vaststaat is het allereerst belangrijk om te zorgen voor een inventarisatie van jouw tuinwensen. Wat voor soort tuin wilt je? Een landschappelijke tuin, een dorpstuin of stadsuin, een boerderijtuin, een vijvertuin, een kindvriendelijke tuin. Wilt je een kleurrijke tuin of waterornamenten in de tuin, wilt je vlinders in de tuin of wilt je juist vogels aantrekken?

Ligging van de tuin

Zelden is een tuin alleen gericht op het westen. Combinaties zijn mogelijk zoals de ligging van de tuin op het noordwesten of het noordoosten. Zie ook:

Inventarisatie tuinwensen

Naast het feit dat de ligging van de tuin vaststaat is het allereerst belangrijk om te zorgen voor een inventarisatie van jouw tuinwensen. Wat voor soort tuin wil je? Een landschappelijke tuin, een dorpstuin of stadstuin, een boerderijtuin, een vijvertuin, een kindvriendelijke tuin. Wil je een kleurrijke tuin of waterornamenten in de tuin, wil je vlinders in de tuin of wil je juist vogels aantrekken?

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter