Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Terras overkapping, blokhut of tuinhuisje in tuin?

Wil je een terras overkapping of blokhut laten plaatsen dan kun je dit met een gerust hart overlaten aan Hovenier Roel Zuidema.

Een woonkamer in de tuin

Een tuinterras lijkt tegenwoordig steeds meer op een woonkamer. Mensen willen met alle comfort kunnen genieten van de mooie tuin en het heerlijke weer. Als het ’s avonds afkoelt gezellig met vrienden of familie genieten onder de terrasoverkappping.

Aanleg van een tuin en terras met overkapping

Een tuin is/wordt aangelegd naar uw smaak, stijl of wens. Wanneer je hierin een terras overkapping wilt laten plaatsen heb je een aantal opties:

 • Overkappingen aan het huis
 • Tuinhuis met overkapping
 • Maatwerk overkappingen
 • Vrijstaande overkappingen
 • Dichte wanden of open wanden

Overkapping laten maken

Overkapping

 

Kant en klare tuinhuizen, overkappingen en blokhutten bestellen

Wanneer je online een overkapping of blokhut bestelt is het belangrijk om kritisch te kijken naar de mogelijkheden zoals:

 • Dikte van materiaal
 • Wordt er een all-in prijs getoond?
 • Zijn de wanden bij de prijs inbegrepen
 • Worden er standaard prijzen getoond?

Lees ook: pergola in tuin

Een goede fundering

Een overkapping moet altijd geplaatst worden op een geschikte fundering. Dit kan door het plaatsen van betonbanden. Informeer dus altijd naar de draagkracht van de grond in jouw tuin. Je hebt er niks aan dat er verzakkingen optreden rondom jouw terrasoverkapping of blokhut op het moment dat de garantie is verlopen. Bij grotere bouwwerken is het verstandig om betonpoeren aan te brengen in de grond. Dit vergroot het dragende vermogen.

tuinhuisje, overkapping of blokhut in de tuin

Afgraven fundering tuinschuur, overkapping of blokhut

De zwarte grond dient afgegraven te worden. Vervolgens kunnen betonpoeren of betonbanden aangebracht worden. Ook grondkabel kan geleged worden voor eventuele verlichting of wandcontactdozen. De afgegraven fundering kan laag voor laag aangevuld worden met straatzand. Elke laag wordt verdicht door met een trilplaat het zand goed aan te stampen. Hiermee voorkom je verzakkingen in de fundering.

Opvangen van regenwater

Wanneer het water bij de blokhut of overkapping niet goed wordt opgevangen veroorzaakt dit schade. Dit is niet direct zichtbaar. Maar na verloop van tijd kan vuil zich ophopen en kan er groene aanslag ontstaan. Ook kan zand wegspoelen waardoor de fundering verzakt. Het aanleggen van dakgoten dient zo te gebeuren dat het hemelwater wordt opgevangen.

Zodoende wordt een overschot aan water voorkomen. Wanneer je een vijver in de tuin hebt kan het water hierheen geleidt worden. Optie drie is dat je het water hergebruikt om de planten in bloembakken water te geven.

tuinhuisje, blokhut of overkapping in tuin

Inspiratie opdoen voor tuinaanleg met overkapping of blokhut

Wanneer je het moeilijk vindt om de juiste keuze te maken kunnen wij je hierin begeleiden. Wij komen op afspraak om met jou de wensen door te spreken.

 • Welk budget heb je voorhanden
 • Welk materiaal geniet jouw voorkeur
 • Welk materiaal adviseren wij je

Vervolgens dagen wij je uit en gaan we samen pad naar de vaste leverancier. Wij laten je diverse modellen zien, voelen en ruiken zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken. Bij onze leverancier vind je een aantal ingerichte showtuinen die je kunt gebruiken om het ontwerp te vervolmaken. De ervaring leert dat het ontwerp gaat leven waardoor het ontwerpen van jouw tuin nog veel leuker wordt.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | Website door Webba
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter