Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Tuin (oevertuin) aan het water aanleggen

Overtuin laten aanleggen? Bij de aanleg van een tuin aan het water zijn de mogelijkheden talloos als het gaat om het creëren van sfeer. Hovenier Roel Zuidema verzorgt voor jou de aanleg van A tot Z.

Een tuin aan het water

De tuin bij jouw woning ligt aan het water. Dit noemen wij een oevertuin. Een tuin bij het water geeft talloze kansen om een schitterende, sfeervolle tuin aan te leggen.

Lees ook: aanleg vijvertuin

Bescherming van de tuin

Als eerste moet er gekeken worden welke oeverbescherming er geplaatst moet worden om de tuin te beschermen. Hierbij noemen wij twee opties:

  • Hardhouten oeverbescherming
  • Het plaatsen van grondkering langs de waterkant

Oevertuin, tuin aan het water

Beschoeiingen installeren

Beschoeiingen zijn houten werken die een vertrouwde en natuurlijke aanblik geven aan de waterkant. Deze beschoeiingen kunnen op tal van manieren langs de waterkant geïnstalleerd worden. Meestal worden hier hardhouten taludbeschermingsproducten voor gebruikt. Door een juiste verwerking van het hout en het plaatsen middels een goede constructie zijn beschoeiingen erg duurzaam. Dit kan ook zeker de concurrentie aangaan met andere materialen zoals kunststof, staal of beton.

Houten planken

Houten planken zijn verkrijgbaar in een mes groef systeem. Dit betekent dat de planken naadloos op elkaar aansluiten. Hier wordt een dekplank bovenop gemonteerd. Voor de afwerking tegen het hardhouten frame wordt geotextiel aangebracht. Zo wordt voorkomen dat zand uitspoelt door het water. Hardhouten palen worden met een trilblok in de grond geslagen door een graafmachine. Zo worden de palen snel en stevig verwerkt.

aanleg overtuin of vijvertuin

Aanleg vlonder

Een leuke manier om water en wonen samen te doen komen is het aanleggen van een vlonder langs de waterkant. Dit is een terras langs de waterkant van vlonderplanken. Een vlonder of een houten steiger zullen de tuin en de oeverkant aanzienlijk verbeteren.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter