Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Tips tegen muizen? Last van muizen?

Last van muizen in huis? Hoe kom je van muizen af of hoe verjaag je muizen? Wij zetten een aantal tips ter bestrijding van muizen op een rij.

Muizen in de herfst

Je wilt er wellicht nu nog niet aan toegeven maar straks worden de dagen weer korter en frisser en zullen de knaagdieren de warmte gaan opzoeken van onze woningen.

Tips tegen muizen

Uiterlijk en ontwikkeling:

  • slanke bouw, spitse kop, grote oren, kraalogen, lange dunne staart
  • volwassen exemplaren: 7-10 cm lichaamslengte, gewicht 15-30 gram
  • wijfjes van 2-12 maanden geslachtsrijp, 6-10 worpen. Draagtijd 3 weken, nestgrootte 5-6 jongen

Knaagschade door muizen

Muizen in huis zijn niet alleen vervelend, maar kunnen ook veel schade aanrichten. Speciaal in keukens of in de speelruimtes van jouw kinderen kunnen ze ziektekiemen verspreiden en daarmee vormen ze een gezondheidsrisico doordat ze voedselvoorraden en ruimten bevuilen met hun uitwerpselen en urine. Ook de knaagschade aan diverse producten en materialen (b.v. bekabeling) vormt een gevaar met het risico op kortsluiting als gevolg.

Muizen bijten bekabeling kapot

Wanneer heb je een muizenprobleem:

  • Je ziet de muizen
  • Je hoort krabbende/rennende/rondscharrelende geluiden op plafonds, etc.
  • Je vindt uitwerpselen. Muizen laten kleine, donkere uitwerpselen achter, vooral langs muren of op plaatsen waar ze vaak komen, zoals in kastjes of onder gootstenen.
  • Je ruikt een kenmerkende geur. Muizen laten een naar muskus en ammoniak ruikend spoor achter, dat vooral sterk is in (half)gesloten ruimten.
  • Je ziet knaagschade. Muizen knagen aan alles, van hout, plastic tot bekabeling en papier.
  • Je vindt nesten. Muizen bouwen nesten met allerlei versnipperd materiaal. Deze nesten zijn vooral te vinden op beschutte en warme plaatsen. Nesten bevatten vaak jonge muizen.

Wat kun je doen om muizen te verjagen?

Wij zetten een aantal tips voor je op de rij waarmee je muizen in huis voorkomt of om ze te verjagen:

Katten in huis

Een natuurlijke verjager van muizen is uiteraard de kat! Een aantal katten in en/om huis kunnen het aantal muizen behoorlijk verminderen.

Katten en muizen bestrijden

Weren van muizen

Het belangrijkste is wering. Aangezien muizen door gaatjes kunnen kruipen niet groter dan de punt van een pen (0,5 cm), is het belangrijk eventuele gaten dicht te maken. Denk ook aan spouwontluchtingen: hiervoor zijn bijenbekjes of spouwsafes in de handel. Ook kun je deurborstels  onder deuren bevestigen.

Muizenval om muizen te bestrijden

Voedselbronnen ontoegankelijk maken

Verder is het belangrijk ervoor te zorgen dat eventuele voedselbronnen niet toegankelijk zijn voor muizen. Verpak voedsel zoveel mogelijk in plastic of metalen bakken. Vergeet ook niet schoon te houden onder de fornuizen, kasten en koelkasten.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Wij bieden een zeer snelle en effectieve behandeling ter bestrijding van de muizen met alle aandacht voor de veiligheid  van jouw gezin en huisdieren. Tevens geven wij ook advies om op het gebied van  preventiemaatregelen jouw huis muizenvrij te houden.

Muizengif gebruiken?

Anno 2015 werd het gebruik van rodenticiden (gif voor knaagdieren) aan strengere regels gebonden vanwege de doorvergiftiging naar beschermde dieren zoals roofvogels en uilen. Daarbij komt nog het feit dat knaagdieren resistent worden voor middelen die langdurig en ondeskundig worden  toegepast. Vanwege de bovenstaande feiten werken ongediertebestrijders nu volgens de principes van Integrated Pest Management (IPM). In gewoon Nederlands “voorkomen is beter dan genezen” want dieren die niet geboren worden hoeven immers ook niet bestreden te worden.

Overlast muizen in huis

Preventie als ultieme bestrijdingsmiddel

Via deze wijze kunnen we problemen in een toenemend aantal duurzaam en zonder chemische middelen oplossen. Preventie is ons ultieme bestrijdingsmiddel. Eerst via weringsmaatregelen, zoals het dichten van naden en kieren, de muizen buitenshuis houden. Lukt dit niet dan gebruiken we klemmen en vangkooien. In een uiterst geval kiezen wij voor muizengif.

 

Samen online tuinieren?

Je bent meer dan welkom groep in onze online groep: Tuindingen

 

 

Kom nu bij de club

 

 

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter