Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Wortels van boom duwen (sier) bestrating omhoog

Wortels van bomen kunnen er voor zorgen dat de bestrating van jouw terras of oprit omhoog komt. Wat kun je hier aan doen?

Boom naast sierbestrating duwt straat omhoog

Boomwortels onder de bestrating van jouw terras, oprit of op het voetgangerspad kunnen tot gevaarlijke situaties leiden. Mensen kunnen hierover struikelen met alle gevolgen van dien. Daarnaast geldt dat de aanblik niet mooier wordt wanneer de bestrating niet egaal oogt.

Waarom groeien wortels onder bestrating

In de bovenste laag van de bodem vindt een boom voedingsstoffen zoals vocht, mineralen en zuurstof. Ook is de bovenlaag vaak warm door de directe zonnestralen die de grond verwarmen.Wortels groeien daar ze deze stoffen weg kunnen halen.

WOrtels bomen duwen bestrating omhoog

Hoe kunt je wortelgroei van bomen tegengaan?

Het aloude spreekwoord ‘voorkomen is beter dan genezen’ geldt ook voor het tegengaan van de wortelgroei van bomen. Op het moment dat je besluit een nieuwe boom te planten kan de wortelgroei gestimuleerd naar een plek te groeien waar de wortels geen overlast zullen bezorgen.


Facebook Tuindingentuindingen facebook

In de groep tuindingen kun je terecht met je vragen over jouw tuin. Andere tuinliefhebbers helpen je bij het oplossen van jouw tuinproblemen.

>> Tuindingen


 

Voedingsstoffen en wortelgroei van bomen

Wanneer je een boom aan de rand van bestrating plant is het raadzaam aan de andere kant van de boom bodemverbetering aan te brengen. U zult zien dat de wortel dan de andere kant opgroeit. Ook is het verstandig een extra diepe kantopsluiting langs de bestrating te plaatsen. Hierdoor kan de wortel dieper de grond ingroeien waardoor er minder snel sprake is van worteldruk onder de bestrating.

Bestrating en fundering bij worteldruk

Op het moment dat je een terras aanlegt en er een boom naast het terras staat dan dient je bij de aanleg van de bestrating op te letten. Zorg dat je de zwarte grond goed verwijderd en op deze plek straatzand aanbrengt. Wanneer je dit goed verdicht met een goede trilplaat dan krijgen wortels minder de kans de bestrating te vernielen. Simpelweg omdat de voedingsstoffen minimaal zijn en omdat de grond zo is aangetrild dat de nieuwe wortels moeilijk groeien.

 

Samen online tuinieren?

Je bent meer dan welkom groep in onze online groep: Tuindingen

 

 

Kom nu bij de club

 

 

 

 

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op ..

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter