Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Vijver verwijderen uit de tuin?

Bij een tuinrenovatie kan het gebeuren dat je de vijver wilt verwijderen uit jouw tuin. Daar kunnen tal van redenen voor zijn. Hovenier Roel Zuidema ondersteunt je bij tuinrenovatie en het verwijderen van de vijver uit de tuin. We zorgen dat alles superstrak wordt opgeleverd zodat je daarna door kunt met je nieuwe tuinplannen. 

Waarom wil je de vijver verwijderen?

Er zijn een aantal redenen te bedenken die je doen besluiten om de vijver uit de tuin te verwijderen:

Veiligheid van kleine kinderen

Is er sprake van uitbreiding in het gezin? Dat is leuk! Hoe groter het gezin, hoe gezelliger de heerlijke zwoele lente avonden waarop je samen buiten bent. Heerlijk met je partner op het terras terwijl de kinderen spelen. Er schuilt echter 1 gevaar: de vijver. Kinderen gaan maar al te graag op ontdekkingstocht en met een vijver in de tuin kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Een hele legitieme reden dus om te besluiten dat je de vijver wilt verwijderen.

Nieuwe woning

Heb je een schitterende nieuwe woning gekocht en ga je verhuizen? Dan ben je logischerwijs helemaal in de nopjes met het huis wat je hebt gekocht. Dat neemt echter niet weg dat er veel veranderd moet worden in en rondom het huis. Wellicht is de vijver in de tuin van de nieuwe woning niet wat je voor ogen hebt. Wij komen regelmatig situaties tegen waarbij de nieuwe bewoners van een woning er voor kiezen om de vijver in z'n geheel te verwijderen zodat ze de nieuwe tuin helemaal naar wens kunnen inrichten. 

Vijver laten verwijderen

Het onderhoud is te intensief

Heb je een vijver in de tuin, maar kost het je teveel moeite om deze vijver te onderhouden? Heb je er bijvoorbeeld geen tijd voor of zie je er elke keer tegen op om de vijver weer schoon te maken. Waarom overweeg je niet om de vijver te verwijderen? De investering die je doet levert je ontzettend veel rust en tijd op. En misschien nog wel belangrijk: het bespaart je veel irritatie.

Verkeerde ligging van de vijver

Ben je niet tevreden met de ligging van de bestaande vijver in de tuin? Wellicht heb je een paar jaar geleden het huis gekocht en wilde je de vijver erg graag behouden. Nu kom je er echter achter dat de ligging van de vijver niet optimaal is en dat je de vijver liever kwijt dan rijkt bent. Het kan ook zijn dat je andere plannen hebt voor de tuin. Je zou graag een mooie schuur of overkapping bouwen en precies op de plek waar je deze wilt hebben ligt de vijver (waar je toch al niet helemaal laaiend enthousiast over was). Laat je niet belemmeren en kies ervoor om de vijver te verwijderen.

Vijver laten verwijderen door een hovenier

Te oud voor vijveronderhoud

Zit de leeftijd je in de weg bij het onderhoud van de vijver? Wanneer je jarenlang de vijver met plezier hebt onderhoud kan het verwijderen van de vijver een pijnlijke maar noodzakelijke keuze zijn. Wanneer het je niet meer lukt, door fysieke oorzaken, om de vijver te onderhouden dan kost dit je alleen maar frustratie, tijd en energie. Door de vijver te verwijderen bespaar je het intensieve onderhoudswerk en kun je de tuin wellicht zo inrichten dat je hier in alle rust van kunt genieten.

PS: heb je wel eens gedacht aan het uitbesteden van je tuinonderhoud?

Vijver laten verwijderen uit de tijn

Vijver is altijd troebel

Lukt het je simpelweg niet om de vijver schoon te houden? Is het water altijd troebel en irriteer je je hieraan? Ondanks dat je al talloze uren hebt gestopt in verbetering van het wateroppervlak en de leefomgeving van de vissen lukt het je simpelweg niet. Wat de reden ook is, je hebt er geen zin in. Je wilt dat de vijver verwijderd wordt.

Wat is er mogelijk:

Wanneer je de vijver wilt verwijderen zijn er een aantal mogelijkheden:

Vijver droog maken

Een eerste mogelijke stap is het droogleggen van de vijer. Uiteraard moeten de vissen dan eerst een andere bestemming krijgen, jetzok in een nieuw aan te leggen vijver, hetzij in een andere vijver. Daarna kan de vijverfolie verwijderd worden wanneer dit aanwezig is. 

Verwijderen vijver

Vijver dichtgooien

Een vijver kan ook dichtgegooid worden. De redenen kunnen divers zijn. Klanten willen een nieuwe aanzicht voor de tuin of kiezen voor het dichtgooien van de vijver i.v.m. de veiligheid van de kinderen.

Wat wij doen:

  • Indien er vissen in de vijver leven wordt gezocht naar een goed onderkomen
  • Het water wordt uit de vijver gehaald
  • Folie wordt verwijderd
  • De vijver wordt gevuld met zand en gelijk getrokken met de rest van de tuin

- Klantervaring vijver dichtgooien -

 
''De afgelopen maand heeft hovenier Roel Zuidema een groot project bij ons gedaan. Hij heeft in 1,5 dagen een stuk onbegaanbare tuin (200m2) toegankelijk gemaakt en in 5 dagen een grote vijver (500m2) dichtgestort en de grond geschikt gemaakt voor een nieuwe bestemming. Het benodigde materieel zoals minigraver en shovel werden vlot bediend.
 
De omgang met Roel Zuidema is vriendschappelijk en soepel. Hij levert uitstekend werk en schroomt niet om iets extra's te doen. Zo werd een grote aanhanger vol met onbruikbare smerige natte vijverfolie gratis afgevoerd. Petje af!.''
 

- Klantervaring vijver dempen -

 
''Roel heeft onze vijver dichtgegooid. Keurig en accuraat gewerkt. Contact was prettig.
 
Hij spreekt alles goed af en komt zijn beloften na. We laten nu graag onze voortuin door hem opknappen.''
 

Vijver dempen

Afhankelijk van de staat van de grond onder de vijver kunnen we jouw vijver dempen. Soms is het goed om te bekijken of er een harde onderlaag onder de vijver zit. In dat geval zal het regenwater op termijn moeilijk weg kunnen. Dus zomaar de vijver dempen is niet verstandig. Belangrijk: wanneer een vijver gedempt is kan deze nog inslinken. Wacht dus nog even met het inzaaien van het gazon of aanleggen van graszoden in dit gebied. Simpelweg omdat de boel anders verzakt. 

Tuinrenovatie begint bij opruimen

Iedere tuinrenovatie begint met opruimen en verwijderen. Of zoals de volksmond zegt: het moet eerst erger worden voordat het beter wordt. Maar het is wel van belang om vooraf keuzes te maken hoe de nieuwe tuin eruit moet zien. Een tuinontwerp is derhalve van belang.

Vijver laten verwijderen door hovenier Roel Zuidema

Geen ingewikkelde termen, geen onbegrijpelijk vakjargon maar een duidelijk plan van aanpak voor de renovatie van de tuin en het verwijderen van de vijver. Je vijver laten verwijderen door een professional heeft de volgende voordelen:

  • Uitgebreide inventarisatie van jouw wensen (inclusief passend advies)
  • Presentatie van ons plan (de koffie staat klaar)
  • Duidelijke communicatie (zo voorkomen we misverstanden)
  • Vakkundige adviezen (gebaseerd op praktijkervaring)
  • Bespaar tijd en energie (we hebben al meer dan 50 vijvers verwijderd in de afgelopen jaren, we kennen de valkuilen)
  • Ruime ervaring in het hoveniersvak (we kennen het klappen van de zweep)

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter