Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Tuintips voor de maand Augustus

In augustus vraagt de vijver aandacht. Door het vele extra regenwater komen er te veel voedingsstoffen in het water waardoor er meer draadalgen groei is.

Tuintip 1: Vijver

Door de vele regen de afgelopen weken kan het biologisch evenwicht in jouw vijver behoorlijk verstoord raken. Door het vele extra regenwater komen er te veel voedingsstoffen in het water waardoor er meer draadalgen groei is. De beste oplossing om dit probleem te verhelpen is om met een schepnet de algen uit de vijver te scheppen zodat de algen geen voedingsbodem kunnen vormen voor verdere problemen in jouw vijver.

Dit is ook nog wat te versnellen door een extra portie maerl (dit is een snelwerkende zeewierkalk die de PH in jouw vijver verlaagd) Het gehalte aan voedingstoffen kan op deze manier worden verminderd, tot er tenslotte weer een natuurlijk evenwicht kan ontstaan. Het is ook verstandig de om nu de PH waarde van jouw vijver te meten (hiervoor zijn speciale setjes verkrijgbaar bij jouw vijverspecialist. Zie; www.dekarper.com.) Ook door de vele regenval zijn de waterlelies erg kwetsbaar. De harde regenval beschadigt de bladeren en veroorzaakt dan te veel afgestorven plantendelen in jouw vijver waardoor ook weer voedingsbodems ontstaan voor algen en dergelijke, dus ook hier de tip; haal beschadigde bladeren van de lelie uit jouw vijver.

Wil je meer tips voor jouw tuin voor het gehele jaar? Kijk dan op onze tuinkalender met tal van tips over tuinonderhoud.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter